Fogt je uspeo, svetski rekord za kraj karijere

Jens Fogt je oborio svetski rekord u vožnji bicikla u trajanju od jednog sata
Petak, 19. septembar 2014
Fogt je uspeo, svetski rekord za kraj karijere

Nemački veteran Jens Fogt je oborio svetski rekord u vožnji bicikla u trajanju od jednog sata, na Grenhen velodromu u Švajcarskoj.

Jedan dan nakon 43. rođendana, Nemac je vozio poslednju profesionalnu trku, postavio je novi rekord u vožnji za sat vremena. Fogt je za tačno 60 minuta prešao 51.115 km, što je za 0.4km bolje od očekivanog rezultata.

Fogt se sada nalazi na čelu liste, ispred Čeha Ondžeja Šošenke, čiji prethodni rekord od 49.7km je postavljen u Moskvi 2005.

Vozeći specijalizovani Trek spid koncept bicikl, na kojem je ispisano "Jens Fogt može da obori rekord na sat za manje od 60 minuta", Fogt je ispunio obećanje da će rekord oboriti čak četiri kruga pre isteka 60 minuta.

Dok je vozio po velodromu, Fogta su sa jakog razglasa pretile numere Metalike, Blek sabata, AC/DC-a i Kvina, koje je Nemac sam izabrao,

Numera "Fajnal kauntdaun" (poslednje odbrojavanje) u izvođenju "Juropa", hit benda iz osamdesetih, ispratila je poslednje minute profesionalne karijere Jensa Fogta.

"Tako sam srećan.Možda sam malo jače startovao i zato sam morao da usporim posle 20 minuta. Ali na 20 minuta od kraja odlučio sam da ubrzam i pritisnem jače, jer sam se osećao veoma komforno. Znao sam da poslednji put u karijeri moram da izvučem maksimum iz sebe, što mi nije predstavljalo problem", rekao je Fogt.

 

Izvor: Eurosport | Foto: Trek
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem