Našim parabiciklistima potrebna pomoć kako bi otišli na Svetsko prvenstvo u Americi

Parabiciklistima potrebna pomoć za odlazak na Svetsko prvenstvo.
Utorak, 12. avgust 2014
Našim parabiciklistima potrebna pomoć kako bi otišli na Svetsko prvenstvo u Americi

Biciklistički savez osoba sa invaliditetom Srbije je višegodišnji organizator Evropskog kupa u parabiciklizmu za osobe sa invaliditetom. Ovo je jedina međunarodna parabiciklistička trka na našim prostorima, ali i u okruženju koja se nalazi u kalendaru UCI – Svetske biciklističke organizacije.Organizacijom međunarodnih trka omogućava se domaćim takmičarima da postižu bolje rezultate i ispunjavaju norme na domaćim poznatim terenima, odnosno skupljaju bodove za što bolji plasman na svetskoj rang listi.

Danijela Jovanović, član BK "Košutnjak" i reprezentativka, počasni član Udruženja Biciklista N-bike, rođena je bez šaka i stopala ali ima veliku volju i motivaciju. Svima je bila uzor na vožnji Rapha womens 100, održanoj 20.jula 2014. u Beogradu.
Uspešno se bavila plivanjem, maratonom, stonim tenisom, a najpoznatija je po tome što je 2008. godine ušla u istoriju svetskog alpinizma kao prva žena sa invaliditetom u svetu koja se popela na najviši vrh Evrope - Elbrus. 2009. godine ponovo je ušla u istoriju kao jedina žena sa invaliditetom koja se popela na najviši vrh Južne Amerike.

Nakon ovih istorijskih uspeha Danijela je odabrala biciklizam kao osnovni sport i zahvaljujući svom izuzetnom karakteru brzo je ostvarila zapažene rezultate. Takmiči se u kategoriji C2 za žene, osvojila je odlično peto mesto u vožnji na hronometar na parabiciklističkom Svetskom kupu u Rimu koji je okupio 275 učesnika iz 34 zemlje. Danijela vozi u kategoriji C2 i sprema se za Svetsko prvenstvo u Americi. Potrebni su joj bodovi za kvalifikaciju za Olimpijske Igre. Kako to obično biva volje i želje ima dovoljno, ali problem je novac. Da bi Danijela i još tri takmičara otišli u Ameriku potrebno im je 7000 evra. Ovom prilikom molimo sve ljude dobre volje da pomognu našim takmičarima da ostvare svoj san. Naše malo je njima veliko, odreknimo se jedne kafe u kafiću u korist naših parabiciklista.
 
Račun za donacije za odlazak ekipe na Svetsko prvenstvo u Americi
 
Danijela Jovanović
Broj dinarskog računa:  205-1001529348493-42 
 

Za organizaciju ovogodišnje parabiciklističke trke koja će se održati 20. i 21. septembra 2014 na stazi na Usću, savezu su potrebni podrška i sponzori.

Biciklistički savez osoba sa invaliditetom Srbije

Adresa: Kneza Višeslava 17a 11000 Beograd
Matični broj: 17676440
PIB: 104833274
Dinarski tekući račun: 160-271111-88
Telefon: +381 (0)63 388557
E-mail: [email protected]

 

 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem