Javni bajk servisi u svetu polako ali sigurno dobijaju pojačanje u vidu električnih bicikala

Ford GoBike je servis rasprostranjen po čitavom San Francisku, ali od 24. aprila dosadašnjoj postavi dvotočkaša dodato je i 250 električnih bicikala.
Ponedeljak, 11. jun 2018
Javni bajk servisi u svetu polako ali sigurno dobijaju pojačanje u vidu električnih bicikala

Kompanija “Motivate” koja je odgovorna za javni biciklistički servis u Njujorku požurila je da uvede i liniju e-bicikala u svoju ponudu nakon što je talas električnih bicikala i skutera preplavio tržište. Kao i oni standardni na pedalski pogon i ovi novi bicikli zahtevaju stanicu za preuzimanje i ostavljanje. Fordovi e-bicikli prate trend kineskih kompanija za rentiranje koje su se infiltrirale u severnoameričke gradove. U Kini su električni bicikli bili izuzetno popularni proteklih godina ali je njihovo uvođenje donelo i niz problema poput “groblja rashodovanih bicikala”, vandalizma, njihovog namernog oštećivanje i krađe.

Ford e-biciklovi su poprilično teški sa svojih 29.5 kg ali jednom kada se korisnik nađe na sedištu i zaleti se sa 29 km/h, njegov težak i masivan ram i GenZe baterija čine da se zaboravi njegova nezgrapnost. Procena je da ovi biciklovi mogu da traju do 40 km vožnje po jednom punjenju. Stanje baterije može da se prati na velikom displeju koji takođe pokazuje i brzinu kretanja. 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem