YBN Lanci

YBN Lanci pod lupom.
Nedelja, 13. novembar 2011
YBN Lanci

* Kompatibilan sa SRAM, Shimano, Campagnolo modelima *

O LANCIMA

Moderni biciklisticki lanci su sastavjeni od 10 delova po paru "linka". Na prvi pogled lanac je najjednostavniji deo na biciklu, ali kad se bolje pogleda i analizira po celoj dužini, sastoji se od najviše delova.

IZBOR LANCA
Kako biste mogli da izaberete adekvatan proizvod, pri kupovini lanca potrebno je znati koja vrsta, tj. za koliko brzina je potreban lanac. YBN je jedan od proizvodaca biciklistickih lanaca za razne tipove bicikala.
Proizvodac kao što je YBN je jedini, koji ima toliko raznovrstan izbor za svaku kategoriju (po brzinama) lanaca.
Imamo prilike da Vam predstavimo lance proizvodaca YBN, modele koji su dostupni u našolj zemlji. Ovaj proizvodac lanaca, ima bogat asortiman u svima kategorijama i za sve tipove bicikala. Osnovni modeli lanaca su 8 modela namenjeni za 7-8 brzina, dok je mnogo popularniji i traženiji lanci za 9 i 10 brzina kod kojih proizvodac raspolaže sa po 13 modela za 9 brzina i 13 modela za 10 brzina. U kategoriji lanaca najnovije generacije, postoje i lanci za 11 brzina, od kojih postoji 6 razlicitih modela. Pored ovih vrsta lanaca, proizvodac u svom asortimanu ima i lance namenjene za 1 brzinu, tzv. ''Single speed'' lance. Proizvodac se bavi iskljucivo proizvodnjom lanaca, i to ne samo za bicikle vec i za motocikle , kao i mašine na motorski pogon.

KOMPATIBILNOST LANACA
YBN posluje dugi niz godina proizvodeci lance. Istrazivanje i testiranja se rade na specijalnim mašinama, ali povratne informacije dobijaju i od profesionalnih trakmicara. Zahvaljujuci svemu ovome, usavršili su specijalnu technologiju koja omogucava Campagnolo - Sram - Shimano kompatibilnost lanaca od 9 i 10 brzina. što znaci da su svi YBN modeli lanaca za 9 brzina, kompatibilni sa svim grupama Campagnolo 9 brzina (drum), Sram 9 brzina (drum i MTB), kao i sa Shimano 9 brzina (MTB i drum). Takode su i svi YBN modeli lanaca za 10 brzina kompatibilni sa Campagnolo 10 brzina (drum), Sram 10 brzina (drum i MTB) i sa Shimano 10 brzina (MTB i drum).
Pored modela lanaca, takozvanih ''brzinaca'', postoje i, nimalo manje popularni, SINGLE SPEED (BMX, Dirt jump, Track-fix) lanci. Proizvodac na svojoj paleti proizvoda nudu 15 modela razlicitih lanaca, od kojih su neki modeli dostupni i eloksirani raznim, upadnjivim bojama.

ŽIVOTNI VEK LANACA
Pored preciznosti lanca, lakoce menjanja i zvuÄTnih osobina, najmerodavnija osobina kvaliteta lanca je vek trajanja, odnosno broj kilometara koji može da se prede sa njim.

Sledeca tri faktora, ponajviše, uticu na životni vek lanca:
1. Kvalitet sirovog materijala koji se koristi za izradu lanaca
2. Obrada, tehnologija i debljina završnog sloja spoljnog dela lanca
3. Unutrašnji deo lanca (pin i valjcici i unutrašnje stranice lanca), tj otpornost na trenje.
4. Nacin menjanja brzine sa menjacima (malo opterecenje menjaca)
5. Nacin vožnje (vožnja na optimalnim obrtajima, kadencom)
6. Težina vozaca
7. Snaga vozaca
8. Konfiguracija staze
9. Uslovi u kojima se vozi
10. Održavanje lanca

1. KVALITET LANCA (sirov materijal, obrada i završna tehnologija)
Biciklisticki lanci se proizvode od specijalnih celicnih legura. Nikad se ne koristi legura aluminiuma za proizvodnju biciklistickih lanaca, pošto je suviše mekan materijal, naspram legure celika, pogotovo ako se u obzir uzme to da je lanac uzak i da je izložen velikom naporu, trenju, tegljenju i trošenju.
Neki proizvodaci, medu najkvalitetnijim lancima imaju pozlacene, egzoticne, titanijumske lance, koji pored estetskog doživljaja odlikuju i neverovatnom dugotrajnošcu, sposobnošcu prenosa snage i cvrstinom. Ova specijalna tehnologija za lance znatno poskupjuje proizvod, ali kroz redovno menjanje lanca, na preporucenoj predenoj kilometraži, dovodi do toga da se ulaganje isplati. Težina lanca nije na prvom mestu, vec je to nacin i kvalitet završnog sloja lanca i dugotrajnost.

2. MAST ILI PODMAZIVANJE ULJEM
Proizvodaci lanca premazuju lance sa specijalnom mašcu i lanac se u takvom stanju dobija pri kupovinu u originalnom pakovanju. Fabricka mast za lance veoma je lepjiva, što je sa jedne strane prednost, a sa druge strane i mana. Prednost takvog lanca jeste da lanac veoma dugo ostaje podmazan i samim time manje se dodiruju sastavni elemnti lanca, jer su veoma podmazani i trenje materijala je manje. Loša strana ovog podmaživanja jeste da se i najmanja prašina strahovoti brzo lepi na lanac, što je veoma nepovoljno za lanac, kao i za ostale delove koji imaju dodir s njim tokom vožnje. Prvenstveno zbog ovih osobina, teži se izbegavanju premazivanja lanaca sa mastima.
Preporucuje se podmazivanje lanca kvalitetnim uljima, i preporucljivo je da se uvek podmazuje u istom smeru (iznutra ka spolja), kako bi eventualna postojeca prljavština izašla sa spoljne strane, a ne sa unutšnje. Lanac ne treba podmazivati sa strane jer to nece doprineti manjem trenju, niti dugotrajnosti lanca, vec ce samo smetati pri vožnji, jer ce se lako vozac isprljati i umastiti, što može biti i neugodno u nekim prilikama.
Ova vrsta održavanja lanca znatno utice na životni vek lanaca, što bi znacilo, redovno i adekvatno cišcenje lanaca i podmazivanje, doprinosi dužem veku trajanja proizvoda. Pogotovo nakon vožnje po vlažnom, mokrom asfaltu, po kiši ili snegu, obavezno je cišcenje lanca (odmašcivanje, cišcenje, sušenje i ponovo podmazivanje).
 

 


Pri montiranju novog lanca, kao i pri održavanju i cišcenju istog, bitnu ulogu igra i nacin spajanja i rastavjanja lanca. Ako je lanac u originalnom pakovanju sa 'pinom', pri svakom skidanju lanca preporuka je da se stavlja novi "pin", inace lanac nije bezbedan, veca je opasnost prilikom vožnje. Tzv. 'brze spojnice' omogucavaju sigurnije, brže i jednostavnije spajanje lanca.
Gore je prikazana najnovija vrsta tzv. 'brza spojnica' YBN lanaca, koja se dobija u originalnom pakovanju u kutiji sa lancem. Za svaki tip lanca, u zavisnosti od broja brzina, koristi se odredena 'brza spojnica'.
Spojnica se može koristiti pri montiranju i demontiranju lanaca, mnogo puta, sve dok se ne potrse lanac i spojnica, ukoliko se to radi na precizan i adekvatan nacin. Koristi se razlicite spojnice, jer su lanci ralicitih debljina.

3. GORNJI SLOJ I STRUKTURA LANCA
Lanci koji su braon/crne boje, (hemijski putem postignuto ''potamnjivanje'' u završnoj fazi proizvodnje lanca) su otporniji i izdržljiviji na koroziju, i samim time lanac manje rda.
Kod ovih lanace, specijalnom tehnologijom se nanosi tanak (15-40mikron) završni sloj materijala, koji štiti lanac. Ova vrsta zaštite na lancu je dosta tanka i brzo se istroši, posle cega lako dolazi do rdanja lanca.
Primena ove technologije se praktikuje kod osnovnih modela lanaca, tj uglavnom za lance od 6, 7, 8 brzina.

Kod kvalitetni lanaca, koji su visokog sjaja, primenjuju se druge dve tehnologije u završnoj fazi zaštite: niklovanje ili hromiranje. Kod kvalitetnih lanaca, u nižoj klasi se koristi 'hromiranje'', a u visokoj klasi niklovanje. Pored ove tehnologije YBN proizvodac u svojoj ponudi ima i lance koji su zlatne boje, i one su presvucene sa titanijum-nitrit materijalom, koji daje zaštitu visokog nivoa, protiv trošenja, habanja kao i rdanja lanca.

4. ODRŽAVANJE
Pored trošenja i estetskog izgleda lanaca, postoji razlika i u održavanju lanaca u odnosu na vrstu završnog sloja lanaca. Ako je lanac potamnjen, hromiran, cešce je potrebno podmazivanje lanca, jer se ulje teže hvata na završni sloj, dok kod lanaca kojima je završni sloj nanesen niklovanjem'' ili ''titanijum-nitridom'', nije potrebno toliko cesto podmazivanje.

5. PREPORUKE VOZACIMA
Lanac, preko srednjeg lancanika (srednjeg pogona) prenosi snagu vozaca na zadnji tocak bicikla. Shodno tome, ispravnost i kvalitet lance je veoma bitan. Usled slabijeg kvaliteta lanca, neadekvatnog montiranja, neadekvatnog održavanja, vremenskog perioda menjanja lanca, može doci do pucanja (prekida lanca) u toku vožnje. Ukoliko se to desi, pri velikoj brzini na drumu ili u šumi (MTB) na tehnickim stazama, može doci do pada, usled cega i do povrede vozaca.
Naša preporuka je, kada uzmimate nov bicikl, vodite racuna o kvalitetu lanca, kao i o montiranju istog. Kada uzimate polovan bicikl proverite stane lanca i ukoliko je potrebno zamenite postojeći novim. U nekim sluÄTajevima, kada se stari lanac ne promeni na vreme, moze doci do prekomernog troL?enja zadnjih zupcanika i pogonskih sajbni te se moze desiti da pored lanca morate zameniti i ove delove. Redovnim odrzavanjem i menjanjem lanca duze ce vam trajati kaseta i pogonske sajbne.

6. KVALITET I IZDRŽLJIVOST
Izdržljivost lanca i kavlitet se meri predenim kilometarima, a da pri tome lanac bude istegnut u preporucenim granicama, kao i preciznošcu pri menjanja brzina i zvucnim karakteristikama lanca.
Trošenje lanca dešava se po uzdužnom delu, kao i u unutrašnjem delu lanaca, gde se nalaze 'valjcici' i 'pin'. Trošenje svakog delica na lancu dovodi do ukupnoog habanja i izduživanja lanca. Nacin vožnje i nepravilno menjanja brzine (krivljenje lanca), znatno doprinosi izduživanju, a cak i pucanju' lanca.
Preporuka je da se redovno meri dužina, tj stepen istegnutosti lanca, kako bi se na vreme ustanovilo kad ga treba zameniti a i kako bi se sacuvali zadnji zupcanik (kaseta), pogonske sajbne (srednji pogon) i tockici (rolnice menjaca).

7. MONTIRANJE, SKRACIVANJE LANCA
Svaki proizvodac biciklistickih lanaca pakuje svoje lance u standardnoj dužini. Izmedu proizvodaca postoji razlika u dužini lanaca (od 106Linka do 116Linka), i zato je potrebno svaki lanac skratiti na odgovarajucu dužinu. Razlog dužeg lanca pri fabrickom pakovanju jeste da bi lanac bio univerzalan za sve tipove bicikala. U zavisnosti od velicine rama, velicine prednjeg (velikog i malog) lancanika, zadnjeg lancanika, kao i zadnjeg menjaca (dugi ili kratki kavez), lanac se skracujena odgovarajucu dužinu.
Skaracivanje lanca se vrši specijalnim alatom, na nacin prikazan na slikama.

1. alat za skracivanje - rastavljanje i sastavljanje lanca
2. alat za pridržavanje lanca pri spajanju
3. alat za merenje istegnutosti lanca
4. prikaz korišcenja alata

 

 

 


1. alat za skracivanje - rastavljanje i sastavljanje lanca

2. alat za pridržavanje lanca pri spajanju

3. alat za merenje istegnutosti lanca


4. prikaz korišcenja alata
 


O PROIZVOÐACU

Yaban Chain Industrial Co., Ltd. osnovan je 1989. godine i specijalizovan je za proizvodnju lanaca za bicikle i motocikle. Tokom svih ovih godina radilo se na poboljšanju kvaliteta lanaca, istraživanju proizvoda, na novim tehnologijama, kako bi se na kraju došlo do najkvalitetnijih, najdoslednijih i najkonkurentnijih proizvoda. Zahvaljujuci svom preduzetnickom duhu, ostvarili su sledeca dostignuca:

-1993. Proizveli su Magic Power seriju lanaca
-1994. Proizveli su Wind Tunnel i Easy Assemblz serije

Registrovan je patent za svaki od ovih proizvoda u SAD-u, Nemackoj, Italiji, Francuskoj i Velikoj Britaniji. Ovi rezultati potvrduju strucnost, tehnologiju i specificnu sposobnost proizvodnje svih vrsta visoko-kvalitetnih lanaca.
Kapacitet proizvodnje neprestalno raste. Trenutna proizvodnja premašuje 7,200,000 komada po godini. Projekat proširenja zapocet he 1994. i sada je došao do druge faze u kojoj je planirano da se dostigne proizvodnja od 12,000,000 komada lanaca po godini.
1995. godine dobili su ISO9002 standard i nastavili sa primenom stroge kontrole kvaliteta i program osiguranja. Filozofija ove firme je 'Kvalitet nam je najviši prioritet – pružajuci kupcima bezbrizan proizvod.'

PREDSTAVLJANJE PROIZVODA

Imamo prilike da predstavimo više tipova lanac brenda YBN koji su dostupni na našem tržištu.
Lanci namenjeni za Campagnolo 11brzina, modeli:
YBN SLA-H11-Ti GOLD
YBN SLA-H11-Cr SILVER

Lanci namenjeni za SRAM 10 (MTB i DRUMSKI), Shimano 10 (MTB i DRUMSKI) i Campagnolo 10brzina, modeli:
YBN SFL101-Ti GOLD
YBN SH10C SILVER
YBN S10CR SILVER

Lanci namenjeni za SRAM 9 (MTB i DRUMSKI), Shimano 9 (MTB i DRUMSKI) i Campagnolo 9brzina, modeli:
YBN SFL901-Ti GOLD
YBN SH9C SILVER
YBN S9CR SILVER

Lanci namenjeni za SRAM 8 (MTB i DRUMSKI), Shimano 8 (MTB i DRUMSKI) i Campagnolo 8brzina
YBN S8C SILVER
YBN S8 SILVER

Lanci namenjeni za BMX, FREESTYLE
YBN MK926 Half Link Magic Boja Crvena, Plava, Roza, Zelena
YBN 918G Half Link Magic Boja ZlatnaYBN SLA-H11-Ti GOLD
Titanijumski Zlatni lanac za CAMPAGNOLO 11 brzina


Ovaj model (YBN SLA-H11-TI GOLD) lanca proizvodac preporucuje za bicikle koji su opremljeni Campagnolo komponentama za 11 brzina. Lanac je ISKLJUCIVO za 11 brzina zupcanike. Ova (11brzina) vrsta lanaca je najuža do sada proizvedena. Veoma je važno da kod ovog lanca, završna obrada bude još kvalitetnija, jer se sva snaga prenosi na svega 5.5mm šrinu lanca. što znaci, da je ovaj lanac 0.4mm uži od lanca namenjenog za 10brzina, kojem je širina lanca 5.9mm.
Lanac za 11 brzina se montira na identican nacin kao i lanci 7, 8, 9, 10 brzina. Alat za skracivanje lanca je potreban za skracivanje na odgovarajucu dužinu.
Kod ovog modela u završnoj fazi proizvodnje lanca, korišcena je, prethodno spomenuta, najskuplja tehnologija presvlacenja unutrašnjeg i spoljnjeg dela lanca titanijum-nitritom. Ova vrsta tehnologije i zašticenost materijala, stavlja ovaj model lanca u sam vrh.
Pored dobrog izgleda, zlatne boje, ovaj završni sloj doprinosi i znatno dužem veku trajanja lanca.
Lanac je veoma lagan i cvrst, izdržljiv, što se može primetiti pri montiranju novog lanca, kao i pri prvoj vožnji.
Lanac je u originalnom pakovanju dužine 116Linka, namenjen je za SVE velicine ramova. Potrebno je skratiti lanac po potrebi svakog bicikla. Preporuka je da se koristi adekvatnan, specijalan alat za 11brzina prilikom rastavjanja i skracivanja lanca.
I uz ovaj lanac se dobija originalna "brza spojnica" za montiranje lanca.

YBN SLA-H11-Ti GOLD
Brend: YBN
Klasa: Top model, IZNAD top modela Campagnolo Super Record
Namena: 11brzina
Boja: Zlatna Ti-N
Kompatibilnost: Campagnolo 11brzina
Dimenzija: 1/2'' 11/128
širina lanca: 5.5mm
Dodaci: Spojnica
Materijal: SLA special
Dužina lanca: 116Link
Težina lanca(116Link): 221gram
Preporucena cena: 5830,00rsd
YBN SLA-H11-CR SILVER
Lanac za CAMPAGNOLO 11brzina


Ovaj model (YBN SLA-H11 SILVER) lanca proizvodac preporucuje za bicikle koje su opremljene Campagnolo komponentama za 11 brzina. Lanac je ISKLJUCIVO za zupcanike sa 11 brzina.
Kod ovog modela, u završnoj fazi proizvodnje lanca, korišcena je tehnologija presvlacenja unutrašnjeg i spoljašnjeg dela lanca niklom (niklovanjem). Ova zaštita je odlicna i dugotrajna protiv korozije i rde, ali je neophodno redovno održavanje (odmašcivanje i podmazivanje).
Lanac je veoma lagan, cvrst, izdržljiv, što se može primetiti pri montiranju novog lanca, kao i pri prvoj vožnji.
Lanac je u originalnom pakovanju dužine od 116Linka, namenjena je za SVE velicine ramova. Potrebno je skratiti lanac po potrebi. Preporuka je da se koristi adekvatan, specijalan alat za 11brrzina prilikom rastavjanja i skracivanja lanca.
I uz ovaj lanac se dobija originalna ''brza spojnica'' za montiranje lanca.

YBN SLA-H11-Cr SILVER
Brend: YBN
Klasa: Campagnolo Super Record
Namena: 11brzina
Boja: Srebrna
Kompatibilnost: Campagnolo 11brzina
Dimenzija: 1/2'' 11/128
širina lanca: 5.5mm
Dodaci: Spojnica
Materijal: SLA special
Dužina lanca: 116Link
Težina lanca(116Link): 232gram
Preporucena cena: 4982,00rsd
YBN SFL101-Ti GOLD
Titanijumski Zlatni lanac za SRAM(Drum i MTB), SHIMANO (Drum i MTB) i CAMPAGNOLO 10brzinaOvaj model (YBN SFL101-TI GOLD) lanca, proizvodac preporucuje za bicikle koje su opremjene komponentama za 10 brzina. Lanac je univerzalan za sve grupe, kao što su to i ostali modeli YBN lanaca.
Kompatibilan je i sa 10brzina za drumske bicikle, ali i za nove MTB sa 10brzina.
Kod ovog modela, u završnoj fazi proizvodnje, korišcena je najskuplja tehnologija presvlacenja unutrašnjeg i spoljapnjeg dela lanca titanijum-nitritom, kao što je to slucaj i kod TOP modela YBN lanca za 11brzina.
Lanac je cvrst, izdržljiv, što se može primetiti pri montiranju novog lanca, kao i pri prvoj vožnji.
Lanac je u originalnom pakovanju dužine od 116Linka, namenjena je za SVE velicine ramova, kratki i dugacki kavez zadnjeg menjaca. Potrebno je skratiti lanac po potrebi svakog bicikla. Preporuka je da se koristi adekvatnan, specijalan alata za rastavjanje i skracivanje lanca.
Uz adekvatno i redovno održavanje ovog lanca, može da se prede i preko 7000-8000km.
I uz ovaj lanac se dobija originalna ''brza spojnica'' sa montiranje lanca.

YBN SFL101-Ti GOLD
Brend: YBN
Klasa: Top model, IZNAD top modela Dura Ace, Super Record, Sram Red, Sram XX, XTR
Namena: 10brzina (Desetofaz)
Boja: Zlatna Ti-N
Kompatibilnost: Shimano 10, Campagnolo10, Sram10, Microshift 10brzina
Dimenzija: 1/2'' 11/128
širina lanca: 5.9mm
Dodaci: Spojnica
Materijal: SFL special
Dužina lanca: 116Link
Težina lanca (116Link): 237gram
Maloprodajna cena: 5088,00rsd
YBN SH10C SILVER
Lanac za SRAM(Drum i MTB), SHIMANO (Drum i MTB) i CAMPAGNOLO 10brzina


Ovaj model (YBN SH10C SILVER) lanca, proizvodac preporucuje za bicikla, koja su opremljena komponentima za 10brzina. Lanac je univerzalan za sve grupe, kao što su to i ostali modeli YBN lanaca.
Kompatibilan je i sa 10brzina za drumske bicikle, ali i za nove MTB sa 10brzina.
Kod ovog modela, u završnoj fazi proizvodnje, korišcena je tehnologija presvlacenja unutrašnjeg i spoljašnjeg dela lanca niklom (niklovanjem). Ova zaštita je odlicna i dugotrajna, štiti protiv korozije, rde, ali zahteva redovno održavanje (odmašcivanje i podmazivanje).
Lanac je veoma lagan, cvrst, izdržljiv, što se može primetiti pri montiranju novog lanca, kao i pri prvoj vožnji.
Lanac je u originalnom pakovanju dužine od 116Linka, namenjena je za SVE velicine ramova, kao i 2-3 faz (kratki i dugacki kavez zadnjeg menjaca). Potrebno je skratiti lanac po potrebi svakog bicikla. Preporuka je da se koristi adekvatnan, specijalan alata za rastavjanje i skracivanje lanca.
Uz adekvatno i redovno održavanje ovog lanca, može da se prede i preko 4000km s njime. I uz ovaj lanac se dobija originalna ''brza spojnica'' sa montiranje lanca.

YBN SH10C
Brend: YBN
Klasa: Klasa Dura Ace, Super Record, Sram Red, Sram XX, XTR
Namena: 10brzina (Desetofaz)
Boja: Zlatna Ti-N
Kompatibilnost: Shimano 10, Campagnolo10, Sram10, Microshift 10brzina
Dimenzija: 1/2'' 11/128
širina lanca: 5.9mm
Dodaci: Spojnica
Materijal: DHA Chromium
Dužina lanca: 116Link
Težina lanca (116Link): 261gram
Maloprodajna cena: 3710,00rsd
YBN S10CR SILVER
Lanac za SRAM (Drum i MTB), SHIMANO (Drum i MTB) i CAMPAGNOLO 10brzina


Ovaj model (YBN S10CR SILVER) lanca, proizvodac preporucuje za bicikla koja su opremjeni komponentima za 10brzina. Lanac je univerzalan za sve grupe, kao što su to i ostali modeli YBN lanaca.
Kompatibilan je i sa 10brzina za drumske bicikle, ali i za nove MTB sa 10brzina.
Kod ovog modela, u završnoj fazi proizvodnje, korišcena je tehnologija presvlacenja unutrašnjeg i spoljašnejg dela lanca hromom (kromiranjem). Ova zaštita je dobra protiv korozije, rde, ali je sloj zaštite slabiji naspram predhodnih modela.
I ovaj lanac je potrebno redovno održavati (odmašcivanti i podmazivati).
Lanac je cvrst, izdržljiv, što se može primetiti pri montiranju novog lanca, kao i pri prvoj vožnji.
Lanac je u originalnom pakovanju dužine od 116Linka, namenjena je za SVE velicine ramova, kao i 2-3 faz (kratki i dugacki kavez zadnjeg menjaca). Potrebno je skratiti lanac po potrebi svakog bicikla. Preporuka je da se koristi adekvatnan, specijalan alata za rastavjanje i skracivanje lanca.
Uz adekvatno i redovno održavanje ovog lanca, može da se prede i preko 3000km s njim.
I uz ovaj lanac se dobija originalna ''brza spojnica'' sa montiranje lanca.

YBN S10CR
Brend: YBN
Klasa: Shimano Ultegra, Sram Force, Campagnolo Chorus
Namena: 10brzina (Desetofaz)
Boja: Srebrna
Kompatibilnost: Shimano 10, Campagnolo10, Sram10, Microshift 10brzina
Dimenzija: 1/2'' 11/128
širina lanca: 5.9mm
Dodaci: Spojnica
Materijal: DHA Chromium
Dužina lanca: 116Link
Težina lanca (116Link): 269gram
Maloprodajna cena: 2650,00rsd
YBN S10CR SILVER
Lanac za SRAM (Drum i MTB), SHIMANO (Drum i MTB) i CAMPAGNOLO 10brzina


Ovaj model (YBN S10CR SILVER) lanca, proizvodac preporucuje za bicikla koja su opremjena komponentima za 10brzina. Lanac je univerzalan za sve grupe, kao što su to i ostali modeli YBN lanaca.
Kompatibilan je i sa 10brzina za drumske bicikle, ali i za nove MTB sa 10brzina.
Kod ovog modela, u završnoj fazi proizvodnje, korišcena je tehnologija presvlacenja unutrašnjeg i spoljašnejg dela lanca hromom (hromiranjem). Ova zaštita je dobra protiv korozije, rde, ali je sloj zaštite slabiji naspram predhodnih modela.
I ovaj lanac je potrebno redovno održavati (odmašcivanti i podmazivati).
Lanac je cvrst, izdržljiv, što se može primetiti pri montiranju novog lanca, kao i pri prvoj vožnji.
Lanac je u originalnom pakovanju dužine od 116Linka, namenjena je za SVE velicine ramova, kao i 2-3 faz (kratki i dugacki kavez zadnjeg menjaca). Potrebno je skratiti lanac po potrebi svakog bicikla. Preporuka je da se koristi adekvatnan, specijalan alata za rastavjanje i skracivanje lanca.
Uz adekvatno i redovno održavanje ovog lanca, može da se prede i preko 3000km s njim.
I uz ovaj lanac se dobija originalna ''brza spojnica'' sa montiranje lanca.

YBN S10CR
Brend: YBN
Klasa: Shimano Ultegra, Sram Force, Campagnolo Chorus
Namena: 10brzina (Desetofaz)
Boja: Srebrna
Kompatibilnost: Shimano 10, Campagnolo10, Sram10, Microshift 10brzina
Dimenzija: 1/2'' 11/128
širina lanca: 5.9mm
Dodaci: Spojnica
Materijal: DHA Chromium
Dužina lanca: 116Link
Težina lanca (116Link): 269gram
Maloprodajna cena: 2650,00rsd
YBN S10CR SILVER
Lanac za SRAM (Drum i MTB), SHIMANO (Drum i MTB) i CAMPAGNOLO 10brzina


Ovaj model (YBN S10CR SILVER) lanca, proizvodac preporucuje za bicikla koja su opremjena komponentima za 10brzina. Lanac je univerzalan za sve grupe, kao što su to i ostali modeli YBN lanaca.
Kompatibilan je i sa 10brzina za drumske bicikle, ali i za nove MTB sa 10brzina.
Kod ovog modela, u završnoj fazi proizvodnje, korišcena je tehnologija presvlacenja unutrašnjeg i spoljašnejg dela lanca hromom (hromiranjem). Ova zaštita je dobra protiv korozije, rde, ali je sloj zaštite slabiji naspram predhodnih modela.
I ovaj lanac je potrebno redovno održavati (odmašcivanti i podmazivati).
Lanac je cvrst, izdržljiv, što se može primetiti pri montiranju novog lanca, kao i pri prvoj vožnji.
Lanac je u originalnom pakovanju dužine od 116Linka, namenjena je za SVE velicine ramova, kao i 2-3 faz (kratki i dugacki kavez zadnjeg menjaca). Potrebno je skratiti lanac po potrebi svakog bicikla. Preporuka je da se koristi adekvatnan, specijalan alata za rastavjanje i skracivanje lanca.
Uz adekvatno i redovno održavanje ovog lanca, može da se prede i preko 3000km s njim.
I uz ovaj lanac se dobija originalna ''brza spojnica'' sa montiranje lanca.

YBN S10CR
Brend: YBN
Klasa: Shimano Ultegra, Sram Force, Campagnolo Chorus
Namena: 10brzina (Desetofaz)
Boja: Srebrna
Kompatibilnost: Shimano 10, Campagnolo10, Sram10, Microshift 10brzina
Dimenzija: 1/2'' 11/128
širina lanca: 5.9mm
Dodaci: Spojnica
Materijal: DHA Chromium
Dužina lanca: 116Link
Težina lanca (116Link): 269gram
Maloprodajna cena: 2650,00rsd
YBN SFL901-Ti GOLD
Titanijumski Zlatni lanac za SRAM (Drum i MTB), SHIMANO (Drum i MTB) i CAMPAGNOLO 9brzina


Ovaj model (YBN SFL901-TI GOLD) lanca, proizvodac preporucuje za bicikla koja su opremjena komponentima za 9 brzina. Lanac je univerzalan za sve grupe, kao što su to i ostali modeli YBN lanaca.
Kompatibilan je i sa 9brzina za drumske bicikle, ali i za nove MTB sa 9brzina.
Kod ovog modela, u završnoj fazi proizvodnj, korišcena je najskupja tehnologija presvlacenja unutrašnjeg i spoljašnjeg dela lanca titanijum-nitritom, kao što je to i kod TOP modela YBN lanca za 11 i 10brzina.
Lanac je cvrst, izdržljiv, što se može primetiti pri montiranju novog lanca, kao i pri prvoj vožnji.
Lanac je u originalnom pakovanju dužine od 116Linka, namenjena je za SVE velicine ramova, kao i 2-3 faz (kratki i dugacki kavez zadnjeg menjaca). Potrebno je skratiti lanac po potrebi svakog bicikla. Preporuka je da se koristi adekvatnan, specijalan alata za rastavjanje i skracivanje lanca
Uz adekvatno i redovno održavanje ovog lanca, može da se prede i preko 7000-8000km s njim.
I uz ovaj lanac se dobija originalna ''brza spojnica'' sa montiranje lanca.

YBN SFL901-Ti GOLD
Brend: YBN
Klasa: Top model, Iznad top modela X.0, XTR
Namena: 9brzina (Devetofaz)
Boja: Zlatna Ti-N
Kompatibilnost: Shimano XTR, XT, Sram X.0, X.9, Campagnolo 9brzina
Dimenzija: 1/2'' 11/128
širina lanca: 6.4mm
Dodaci: Spojnica
Materijal: SFL special
Dužina lanca: 116Link
Težina lanca (116Link): 251gram
Maloprodajna cena: 4770,00rsd
YBN SH9C SILVER
Lanac za SRAM(Drum i MTB), SHIMANO (Drum i MTB) i CAMPAGNOLO 9brzina


Ovaj model (YBN SH9C SILVER) lanca, proizvodac preporucuje za bicikla koja su opremjena komponentima za 9brzina. . Lanac je univerzalan za sve grupe, kao što su to i ostali modeli YBN lanaca.
Kompatibilan je i sa 9brzina za drumske bicikle, ali i za nove MTB sa 9brzina.
Kod ovog modela, u završnoj fazi proizvodnje, korišcena je tehnologija presvlacenja unutrašnjeg i spoljašnjeg dela lanca niklom (niklovanjem). Ova zaštita je odlicna i dugotrajna, štiti protiv korozije, rde, ali je potrebno redovno održavanje (odmašcivanje i podmazivanje).
Lanac je veoma lagan, cvrst, izdržljiv, što se može primetiti pri montiranju novog lanca, kao i pri prvoj vožnji.
Lanac je u originalnom pakovanju dužine od 116Linka, namenjena je za SVE velicine ramova, kao i 2-3faz (kratki i dugacki kavez zadnjeg menjaca). Potrebno je skratiti lanac po potrebi svakog bicikla. Preporuka je da se koristi adekvatnan, specijalan alata za rastavjanje i skracivanje lanca
Uz adekvatno i redovno održavanje ovog lanca, može da se prede i preko 4000km s njim.
I uz ovaj lanac se dobija originalna ''brza spojnica'' sa montiranje lanca.

YBN SH9C
Brend: YBN
Klasa: X.0, XTR
Namena: 9brzina (Devetofaz)
Boja: Zlatna Ti-N
Kompatibilnost: Shimano XTR, XT, Sram X.0, X.9, Campagnolo 9brzina
Dimenzija: 1/2'' 11/128
širina lanca: 6.4mm
Dodaci: Spojnica
Materijal: DHA Chromium
Dužina lanca: 116Link
Težina lanca (116Link): 279gram
Maloprodajna cena: 2650,00rsd
YBN S9CR SILVER
Lanac za SRAM (Drum i MTB), SHIMANO (Drum i MTB)i CAMPAGNOLO 9brzina


Ovaj model (YBN S9CR SILVER) lanca, proizvodac preporucuje za bicikla koja su opremjena komponentima za 9brzina. Lanac je univerzalan za sve grupe, kao što su to i ostali modeli YBN lanaca.
Kompatibilan je i sa 9brzina za drumske bicikle, ali i za nove MTB sa 9brzina.
Kod ovog modela, u završnoj fazi proizvodnje lanca, korišcena je tehnologija presvlacenja unutrašnjeg i spoljašnjeg dela lanca hromom (kromiranjem). Ova zaštita je dobra protiv korozije, rde, ali je sloj zaštite slabiji naspram predhodnih modela.
I ovaj lanac je potrebno redovno održavati (odmašcivanti i podmazivati).
Lanac je cvrst, izdržljiv, što se može primetiti pri montiranju novog lanca, kao i pri prvoj vožnji.
Uz adekvatno i redovno održavanje ovog lanca, može da se prede i preko 3000km s njim.
I uz ovaj lanac se dobija originalna ''brza spojnica'' sa montiranje lanca.

YBN S9CR

Brend: YBN
Klasa: SRAM PC971
Namena: 9brzina (Devetofaz)
Boja: Srebrna
Kompatibilnost: Shimano XTR, XT, Sram X.0, X.9, Campagnolo 9brzina
Dimenzija: 1/2'' 11/128
širina lanca: 6.4mm
Dodaci: Spojnica
Materijal: SFL special
Dužina lanca: 116Link
Težina lanca (116Link): 320gram
Maloprodajna cena: 1950,00rsd
YBN S8C
Lanac za SRAM(MTB), SHIMANO (Drum i MTB)i CAMPAGNOLO 7 i 8 brzina


Ovaj model (YBN S8C) lanca, proizvodac preporucuje za bicikla koji su opremjena komponentima sa 7 i 8 brzina. Ovaj model je znatno tiši u poredenju sa slabijim modelom (YBN S8, koji se koristi za jeftiniju klasu biciklova), kao i od SRAM-ovih lanaca u istoj klasi. Razlika izmedju ta dva modela lanca, se može primetiti vec pri prvom menjanju (šaltanju) brzina. Ovaj model lanca spada u kvalitetnije lance u svojoj klasi. Lanac se može koristiti za sledece grupe: Sram, Shimano, Campagnolo

YBN S8C

Brend: YBN
Klasa: Shimano HG-70, SRAM PC870
Namena: 7 i 8brzina (Sedmo i Osmofaz)
Boja: Siva
Kompatibilnost: Shimano, Sram, Campagnolo brzina
Dimenzija: 1/2'' 3/32''
širina lanca: 7.4mm
Dodaci: Spojnica
Dužina lanca: 116Link
Težina lanca (116Link): 320gram
Maloprodajna cena: 782,00rsd
YBN S8
Lanac za SRAM(MTB), SHIMANO (Drum i MTB)i CAMPAGNOLO 7 i 8 brzina


Ovaj model (YBN S8) lanca, proizvodac preporucuje za bicika koja su opremjena komponentima sa 7 i 8 brzina. Ovaj model, je osnovni model lanca i koristi se za jeftiniju klasu bicikala. Lanac se može koristiti za sledece grupe: Sram, Shimano, Campagnolo.

YBN S8
Brend: YBN
Klasa: Shimano HG-50, SRAM PC830
Namena: 7 i 8brzina (Sedmo i Osmofaz)
Boja: Sivi
Kompatibilnost: Shimano XTR, XT, Sram X.0, X.9, 9brzina
Dimenzija: 1/2'' 3/32''
širina lanca: 7.4mm
Dodaci: Spojnica
Dužina lanca: 116Link
Težina lanca (116Link): 320gram
Maloprodajna cena: 688,00rsd
YBN MK918-G2 GOLD
Lanac za 1brzina-Siglespeed


Ovaj model (YBN MK918-G2 GOLD) lanca, proizvodac preporucuje za bicikla koja su opremjena komponentima za 1brzinu (Singlespeed). Kod ovog modela lanca, je korišcena tehnologija ''eloksiranja''.
Ova vrsta zlatnog eloksiranja nije samo estetskog karaktera, vec i štiti lanca od korozije, rdanja, a i usporava trošenje.
Dimenzija lanca je : 1/2'' x 1/8''. Pinovi su puni. Lanac je veoma cvrsti i izdržljiv.
Ovaj model lanca, spada u srednju klasu. Lanac se može koristiti iskljucivo za 1 brzinu (Singlespeed).

YBN MK918-G2 GOLD
TežinaBrend: YBN
Klasa: TOP model
Namena: 1brzina (singlespeed)
Boja: Zlatna
Kompatibilnost: 1brzina(Singlespeed), BMX
Dimenzija: 1/2'' x 1/8''
širina lanca: 6.4mm
Dodaci: Spojnica
Materijal: SFL special
Dužina lanca: 102Link
Maloprodajna cena: 1950,00rsd
YBN MK926 RED, BLUE, GREEN, PINK
Lanac za 1brzina-Siglespeed

 

 

 

 

 


Ovaj model (YBN MK926 RED, BLUE. GREEM, BLUE) lanca, proizvodac preporucuje za bicikla koja su opremjena komponentima za 1brzinu (Singlespeed). Kod ovog modela lanca, korišcena je tehnologija ''eloksiranja''.
Ova vrsta eloksiranja, nije samo estetskog karaktera, vec i štiti lanca od korozije, rdanja, a i usporava trošenje. Lanac je dostupan u vise boja eloksiranosti (crvena, plava, zelena, roza), i samim time omogucuje svakom pojedincu originalnost.
Dimenzija lanca je : 1/2'' x 1/8''. Pinovi su izbušeni, šuplji, i samim time veoma lagani. Lanac je veoma cvrsti i izdržljiv.
Ovaj model lanca, spada u srednju klasu. Lanac se može koristiti iskljucivo za 1 brzinu (Singlespeed).

YBN MK926
Brend: YBN
Klasa: TOP model
Namena: 1brzina (singlespeed)
Boja: Crvena, Plava, Zelena, Roza
Kompatibilnost: 1brzina(Singlespeed), BMX
Dimenzija: 1/2'' x 1/8''
širina lanca: 6.4mm
Dodaci: Spojnica
Materijal: SFL special
Dužina lanca: 102Link
Težina lanca (102Link): 320gram
Preporucena cena: 2860,00rsd

 

 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem