@Nightwolf Nisam nigde spomenuo kameru na kacigi. A nije nikakav problem nabaviti kacigu ako je dosad nisi nabavio, za mene bi to bila dobitna kombinacija em kaciga cuva glavu od udarca, sunca, vetra, kise, em takvo ogledalo na kacigi mozes koristiti i za saobracaj a ne samo da gledas u dete...
Postavljeno 20 September 2021 - 06:41 AM
Naravno, pošto je shipping u Srbiju 20 evra, naručio sam puno sitnica (svetla, gripove, gume itd), kako bi cenu shippinga razložio na više stvari@nessoni
Sviđa mi se ovo kako si rešio pogotovo što imaš i rogove na volanu, a njih sam mislio da stavim jer mi u zadnje vreme baš smeta dok vozim, a povijen sam na volanu. Jedino mi se estetski ne sviđa to što je retrovizor okrenut na dole, ali opet kapiram da jedino u tom položaju mogu u isto vreme da se montiraju rogovi i retrovizor. Inače koji su ovo rogovi?
@Dusan011
Možda si u pravu za mrtav ugao nisam o tome razmišljao. Ne nosim kacigu i varijanta sa kamerom na kacigi otpada.
https://www.bike-dis...ds-black-210921
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Postavljeno 20 September 2021 - 10:12 AM
Mislio sam na retrovizor na kacigi greškom sam napisao kamera.@Nightwolf Nisam nigde spomenuo kameru na kacigi. A nije nikakav problem nabaviti kacigu ako je dosad nisi nabavio, za mene bi to bila dobitna kombinacija em kaciga cuva glavu od udarca, sunca, vetra, kise, em takvo ogledalo na kacigi mozes koristiti i za saobracaj a ne samo da gledas u dete...
Postavljeno 20 September 2021 - 07:58 PM
Postavljeno 20 September 2021 - 08:05 PM
Ugradnja bilo kakvih retrovizora mi zvuči isto kao i ugradnja žmigavaca i sirene...Našao sam ovaj Force retrovizor sa silikonskim držačem (https://bikeshopbliz...likonski-drzac/). Jeste da nema neku veliku staklenu površinu, ali mislio sam da ga stavim na rogove i pošto oni idu u stranu tu bih dobio dodatno na pokrivenosti kad gledam iza sebe, jer sam i rogove (https://bikeshopbliz...govi-alu-plavi/) planirao da uzmem, a svi drugi modeli retrovizora ne bi mogli da se stave sa gornje strane zbog rogova, jedino odozdo, a to mi se ne sviđa. Kako vam se čini ideja sa retrovizorom na rogovima?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 21 September 2021 - 08:15 AM
Ali mi kolege ovde rekoše da sa retrovizorom na volanu teško mogu da vidim dete iza mene zbog samog mrtvog ugla između mojih leđa i korpe.
Nemoj pogresno da me shvatis, ali sta dete moze da radi u sedistu nego da gleda unaokolo ili spava? Samo mu ne daj u ruke nesto sto moze da baci a vredno je cuvanja. Vozim dete redovno u sedistu, pa ti pricam iz iskustva. Bitno ti je da vidis saobracaj, dete ce da uziva ![]()
Postavljeno 23 September 2021 - 10:39 AM
Postavljeno 27 September 2021 - 01:34 PM
Stigli rogovi sa retrovizorom pa rekoh da vas priupitam s obzirom na to da su rupe za montažu rogova simetrične sa obe strane sa koje strane je bolje staviti rogove da vrhovi rogova idu ka unutra ili ka spolja? I još jedna muka - kapiram da je najbolji položaj za rogove na krajevima šipke volana je l ima neko savet kako da najbezbolnije (bez sečenja) skinem gumene rukohvate sa volana? Možda najbolje neki link na yt ako ima nešto slično pošto gledajući na yt nigde nisam našao ništa vezano za rogove za bajs, kapiram da rogovi za bajs na engleskom nisu "horns" ![]()
Postavljeno 27 September 2021 - 01:48 PM
Za gumene ručke uzmeš špric sa iglom i probaš prvo samo vazduh da upumpaš između volana i ručke, ako ne ide, onda sipaš alkohol ili vodu i ponoviš postupak.Stigli rogovi sa retrovizorom pa rekoh da vas priupitam s obzirom na to da su rupe za montažu rogova simetrične sa obe strane sa koje strane je bolje staviti rogove da vrhovi rogova idu ka unutra ili ka spolja? I još jedna muka - kapiram da je najbolji položaj za rogove na krajevima šipke volana je l ima neko savet kako da najbezbolnije (bez sečenja) skinem gumene rukohvate sa volana? Možda najbolje neki link na yt ako ima nešto slično pošto gledajući na yt nigde nisam našao ništa vezano za rogove za bajs, kapiram da rogovi za bajs na engleskom nisu "horns"
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 27 September 2021 - 04:44 PM
Ovo za skidanje funkcioniše sa špricem. Rogovi su ti na engleskom bike bar ends.Stigli rogovi sa retrovizorom pa rekoh da vas priupitam s obzirom na to da su rupe za montažu rogova simetrične sa obe strane sa koje strane je bolje staviti rogove da vrhovi rogova idu ka unutra ili ka spolja? I još jedna muka - kapiram da je najbolji položaj za rogove na krajevima šipke volana je l ima neko savet kako da najbezbolnije (bez sečenja) skinem gumene rukohvate sa volana? Možda najbolje neki link na yt ako ima nešto slično pošto gledajući na yt nigde nisam našao ništa vezano za rogove za bajs, kapiram da rogovi za bajs na engleskom nisu "horns"
Evo i video
Postavljeno 29 September 2021 - 08:00 AM
sa koje strane je bolje staviti rogove da vrhovi rogova idu ka unutra ili ka spolja? I još jedna muka - kapiram da je najbolji položaj za rogove na krajevima šipke volana
Koliko znam, rogovi ka unutra jer je to anatomski prirodan položaj, ali ne moraju da se montiraju na krajeve volana, viđao sam i varijantu sa unutrašnje strane rukohvata/kočnica...
Postavljeno 29 September 2021 - 02:21 PM
@mhetlerovic
Hvala na savetima i na linku probaću ovih dana sa špricem i alkoholom da skinem rukohvate, mada možda uspem i samo da ih pomerim ka unutra rotiranjem pošto ću najverovatnije rogove da stavim na krajeve.
@Woody
Tako se i meni čini da je nekako prirodnije da rogovi idu ka unutra mada sam viđao i rogove koji idu ka spolja. A što se tiče pozicije najverovatnije ću da ih stavim na krajevima volana pošto hoću na vrh roga da stavim i retrovizor pa ću da vidim kako će to sve da izgleda. Mada ne polažem neku veliku nadu u upotrebnu vrednost retrovizora za ono što meni treba.
Also tagged with one or more of these keywords: ogledalo, zvonce, kupovina
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
Pomoć pri kupovini eBikeZapočeo mhetlerovic , 24 Feb 2026 |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
Gravel za bikepacking i vožnju do poslaZapočeo boobaroga , 18 May 2025 |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
Venssini biciklZapočeo nikolajo , 29 May 2024 |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
MTB/gravel za kombinaciju vožnje po asfaltu i kroz šumu, do 400-500 evraZapočeo W__ , 26 Mar 2024 |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
Pomoć pri kupovini biciklaZapočeo Darko757 , 16 Jul 2023 |
|
|
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika