Ovo je moja 3 poruka, ali prva ozviljnog karaktera, tako da ce biti malo duza.
Pre nekih 4 meseca sam za 20000din na nekoj akciji kod mene u obrenovcu uzeo Capriolo Anolis mtb.
Od najbitnijih stvari ima:
Ram:
alloy 6061 21''
Amortizer:
SUN TOUR - 2000N-A
Šoljica:
VP-A71 - A-HEAD set, 28.6*34*30mm, 9 pcs, cup type, steel black finish, with top cup TH-875-1
Ulošci sr. pogona:
KINEX - BLEPS 2 - 117.5 mm, shell: BSA 68mm
Srednji pogon:
TRUVATIV - XFLOW C3.0 SQ 175mm, black AG48-38-28
Prednji menjac:
SHIMANO - TOURNEY FD-TZ21 band-type 31.8mm 48T top rute, cs angle: 66-69
Zadnji menjac:
SRAM - 3.0 Rear derailleur, black pulleys
Rucica menjaca:
SRAM - 3.0 twist shifter index front / 7 speed rear
Brzina:
21
Zupcanici:
SHIMANO - multiple freewheel sprocket, TZ MF-TZ21 7-speed 14-16-18-20-22-24-28T brown
Lanac:
KMC - Z-50 - 1/2''x3/32'' (114 links) (7 speed)
Kocnica:
LOGAN - JY-938AE - alloy die casting brakes, 70 mm shoe, black
Rucica kocnice:
LOGAN - JY-340AE - die casting alloy lever with alloy clamp, 2.5 finger, for V-brakes
Glave:
QUANDO - KT-A15F front black / KT-A11R rear black
Obruci:
REMERX - GRAND HILL 559-19, 36H , EYELETING: NO,
Težina:
13.8
Shvatam da je po vasim kriterijumima ovaj bicikl daleko ispod onoga sto bi vi vozili, ali je nedostatak novca uraio svoje, pa sam se odlucio da kupim jeftiniji bicikl koji cu kasnije lagano nadogradjivati tamo gde najvise skripi....
Da napomenem, bicikl vozim po ravnom, ponajvise asvaltu ili utabanoj travi i zemlji, a odlucio sam se za mtb a ne za drumas, iz prostog razloga sto su kod mene u gradu i okolnim prigradskim mestima putevi bas katastrofalni. Visok sam oko 179, imam 90kg, i imam poprilicno duge noge ( 86cm) i ruke, pa je izgleda da ram od 21, posle nekoliko meseci voznje izgleda ispao pun pogodak, obzirom na stil voznje. Ono sto sam prvo zamenio je lula, umesto moje od 10.5, uzeo sam cannondale model od 8cm, i tim sam nasao idealan polozaj za voznju.
Sad idemo dalje.
Znam da treba da smaknem kilazu, ali dok se to sve ne regulise, voleo bih za pocetak da promenim zadnju glavu i kocnicu, a odmah posle toga i predju kocnicu! Kao sto vidite iz spiska opreme, kocnice su poprilicna tuga, pa bih odmah nazad stavio disk jer ram ima dodatne drzace za njega. Evo pitanja! Sta mi sve treba?
- koju glavu preporucujete za zadnji tocak
- Avid BB5 ili BB7, sta preporucujete ako uzmemo u obzir cena/kvalitet ( uzeo bih je polovnu preko oglasa ovde na forumu ili ciklonutu...)
- koje zbice za tockove, i da li moram uopste da ih menjam
( ako mozete, napisite mi okvirno i cene)
Ono sto mi je u daljnem neposrednom planu je stavljanje nekog kvalitetnog v-brake na prednji tocak. Nazalost, moj amortizer nema podrsku za disk. ( to me je samo tako iznerviralo), pa bih onda stavio neki bolji v-brake, do sledeceg leta da me sluzi kada bi verovatno tada stavio novi amortizer sa poplock-om, diskom i naravno neku kvalitetniju glavu...
Da li je moja logika dobra???
Za pogon se ne sekiram, mislim da mi ne bi nista znacilo 24 brzine, obzirom da je brdasce nesto najvise sto ce moj bajk da savlada.
U svakom slucaju, isao sam na to da uzmem bike koji ce da zadovolji moje potrebe, i od prilike nasao sam nesto tako, sto mislim da je prava mera, jer cesto sam u zivotu dao dosta vise para na nesto sto mi je "stajalo u fioci", ali kao sto i vi sami znate, lep je osecaj stalno nesto doradjivati i dokupljivati, a u ovom slucaj je to stvarno potreba.
Sve u svemu, za kraj bih voleo da kazem da sam srecan sto ovakav forum postoji na nasim prostorima, i da sto pre iscekujem neki od vasih odgovora.
Puno pozdrava