Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Postavljeno 08 February 2012 - 08:15 PM
Mene interesuje -cela poruka-, a ne citat jednog pasusa ili jedne recenice pa da zatim to elaboriram na hiljadu nacina, necu upotrebiti nikakvu grublju rec jer ih i inace ne upotrebljavam a pogotovo sto komuniciram sa meni nepoznatim osobama, koje naravno bez obzira na njihov stil pisanja, postujem. Pokusavam da se bavim sustinom, a u ovoj temi, sustina su prodavci koji obmanjuju sa robom koju prodaju, te da nemaju nikakvih sankcija za to i da mogu nastaviti sa time i dalje.
Ova tema ima preko 360 stranica do sada, preko 4800 komentara, kako ce novi korisnici ovoga foruma da dodju do informacija koji su to prodavci koji nisu na nekoj "ceni". Pretpostavljam, da nikako, jer bi morali da citaju od pocetka....zaboravimo na tu opciju.
To je i razlog zbog cega na kupovinama preko interneta i specijlnih sajtova koji se time bave, poput ebay, pa cu opet da nevedem Limundo/Kupindo, imaju opciju da odmah vidite ko je kakav i prodavac i kupac.
Znaci, ne samo "njegovo velicanstvo prodavac" vec i "njegovo velicanstvo kupac", imamo ocene i jednih i drugih, pa imamo mogucnost na osnovu tudjeg iskustva da biramo, a "oni" koji su zasluzili negativne ocene, neka znaju za to i neka rade i dalje tako ili da se popravljaju, i da pocnu da se cene medjusobno, pa i da cene i svoju robu a i da cene svoj novac, koji ipak ne pada sa neba, mada sam to vidjao u filmovima...
Evo ponovo link sa ebay-a kako prodavac prodaje
http://www.ebay.com/... ... 500wt_1198
Postavljeno 08 February 2012 - 09:19 PM
Postavljeno 09 February 2012 - 02:32 AM
Stekao sam utisak da većina vas hoće polovan deo sa kompletnim istorijatom(račun,kilometraža,garancija),da cena bude povoljna,a ako vam se ne svidi vratite o trošku prodavca,i na kraju ako može da bude upakovano u 100€!!!
Sasvim se slazem sa Svetom
Ima puno kupaca koji su sto kaze Sveta picajzle koji hoce da kupe (plate) NOV deo po ceni polovnog,i kad im dodje zadnji menjac sa 2 ogrebotine, e onda nastaje prica ima 2 ogrebotine rekao si 1 i te fore.Ja sam "picajzla" i meni stvarno svaka tacka smeta zato uvek opisem losije deo nego sto on jeste jel deo mora biti kao nov da bi zadovoljio moj kriterijum.
Po meni uplata u napred i kapara su savim OK ako znas privatno prodavca ili cesto uzimas.
Vidim da spominjete zasto prodavci ne odgovaraju na SMS,ja cu reci svoj razlog .Dolaze poruke tipa prodajem R7 viljusku dodje poruka ,,za koju je velicinu tocka,, Prodajem tockove cena 110e FIKSNO jel moze za 100e ,prodajem XT siftere za 25e jel moze za 20e ? (Najbolje bi bilo da mu dam za 15e ili kad bi ih poklonio) to su savim neke cudne poruke ako neko hoce da kupi deo uzece telefon okrenuce i kupiti.Svako ko se bavi trgovinom biciklovima-delovima zna kakve sve dolaze poruke od strane kupaca.
Postavljeno 09 February 2012 - 06:26 AM
To sve ti ide u rok sluzbe, i generealno nije frka napraviti predefinisanu poruku tipa "ne moze" ...Vidim da spominjete zasto prodavci ne odgovaraju na SMS,ja cu reci svoj razlog .Dolaze poruke tipa prodajem R7 viljusku dodje poruka ,,za koju je velicinu tocka,, Prodajem tockove cena 110e FIKSNO jel moze za 100e ,prodajem XT siftere za 25e jel moze za 20e ? (Najbolje bi bilo da mu dam za 15e ili kad bi ih poklonio) to su savim neke cudne poruke ako neko hoce da kupi deo uzece telefon okrenuce i kupiti.Svako ko se bavi trgovinom biciklovima-delovima zna kakve sve dolaze poruke od strane kupaca.
Inace nema to veze sa trgovinom bilo koje robe, svako ko je prinudjen da komunicira direktno sa klijentima po definiciji je osudjen na slusanje raznih veselih i ingenizonih ideja, ali to je deo posla i nema ljutis
Postavljeno 09 February 2012 - 10:22 AM
Postavljeno 09 February 2012 - 11:19 AM
lik prodaje vilu, u oglasu slike koje su očigledno sakinute s neta i bukvalno ništa ne piše samo "Prodajem amortizer Reba SL" ... Ja napišem poruku sa svim pitanjima koja me interesuju: koliki je vrat, u kakvom je stanju vila, iz koje je godine model, da li ima remote lock, koje je boje (pošto nemam nameru da stavljam crnu vilu na beli bajs) i da li je disk only (nemam pojma da li se i proizvodi sa pinovima za v brejk pa sam pitao)...
Kao odgovor dobije poruku: "vila je odlična, skinuta sa skoro novog bajsa."
I šta je iz toga mogu da zaključim... Ništa...
P.S. Ako sms i košta, zato je mail besplatan, zar ne...
Postavljeno 09 February 2012 - 11:30 AM
Normalno, mejl je zakon.
U poslednje vreme praktikujem da većinu kupovina koje radim, obavljam ili od poznatog prodavca ili putem poznatog posrednika koji mi to preuzme na licu mesta i pošalje. Hvala bogu, preko CB sam upoznao toliko ljudi da maltene u svakom mestu ima neki "naš". Normalno, usluge posredništva sam i ja radio za druge.
Postavljeno 09 February 2012 - 11:46 AM
Poruka koja mi stize za bicikl koji prodajem 420e(prodat za 400): "Jel moze KTM za 290e?" posto mu nisam odgovorio 10-tak min,stize druga poruka:"Moja zadnja ponuda je 300e".Tačno se vidi razlika između ozbiljnog kupca i onog drugog baš putem SMS-a. Kad stigne polupismena, čak nepismena poruka iz koje se teškom mukom zaključi poenta slanja, a to je 99% "može li jeftinije" (bez bilo kakvog drugog pitanja u vezi robe), jasno je da se takve poruke ignorišu. Ozbiljan kupac se potrudi da stavi to do znanja, pri čemu poštujem njegovu želju da to obavi putem SMS-a, dakle bez poziva.
Normalno, mejl je zakon.
Posto mu ni tada nisam odgovorio,sledeca koja je stigla bila je:"Ne znam kako uopste prodas nesto,kada si tako nezainteresovan za prodaju!Sad je ponuda 250e!!!"
Odgovorio bih mu i na prvu poruku,samo da je makar "Zdravo" stavio.
Postavljeno 09 February 2012 - 03:05 PM
E, a za onu kletvu, pošto znam za jednog koji definitivno šalje takve poruke (znate ga i vi, pa da ne imentujem), a pripada narodu za koje se te vradžbine i gatanja vezuju, možda se i ostvari.
Postavljeno 09 February 2012 - 04:28 PM
Čisto bi jednom trebalo odgovoriti sa "Može!" baš me zanima šta bi posle bilo!
E, a za onu kletvu, pošto znam za jednog koji definitivno šalje takve poruke (znate ga i vi, pa da ne imentujem), a pripada narodu za koje se te vradžbine i gatanja vezuju, možda se i ostvari.
Postavim bajs na oglase i cenim ga 300 evra, dao bi ga i za 280.
Razgovor od pre jedno god dana
- Dobar dan, Vi prodajete bajs taj i taj to i to
- Jeste, sve je kako i pise u oglasu mozete da dodjete, moze jos slika...
- Ok svidja mi se i zainteresovan sam i hitno mi treba, koja je zadnja cena !?
- Nek bude 280 pa ajd i 270 posto bi islo slanjem itd a oni uzimaju oko 10 jura.
-... hm... moze za 200!?
- (Ja u soku...
- (On sokiran jos vise) ... Pa... pa ... pa ajde zovem te za 5 min.
Posle 5 min
- E zdravo ja zvao tandara mandara JEL MOZE ZA 170...
tHe eNd
Postavljeno 09 February 2012 - 05:30 PM
Postavljeno 09 February 2012 - 05:32 PM
Sledeci put pitaj:" A jel mogu da platim ja tebi, prosto mi je cast da imam takvog kupca"-... hm... moze za 200!?
- (Ja u soku...shvatam koliko je neozbiljan) MOZE ZA 200 !
![]()
- (On sokiran jos vise) ... Pa... pa ... pa ajde zovem te za 5 min.
Posle 5 min
- E zdravo ja zvao tandara mandara JEL MOZE ZA 170...
tHe eNd
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika