Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Postavljeno 01 February 2012 - 08:06 PM
No coment!!!http://www.limundo.c...kovanje/4421214
kontam da je covek pogresio,
delimicno, jer je napisao
PEDALE...FULL PAKOVANJE
sto moze da se protumaci kao
puna kutija od 545 pedala
a sta je unutri, vidi se na slikama
3 bambija za poslovnu dovitljivot, i jos 30 za talenat
Stvarno treba biti obdaren pa staviti slike pedala koje stvarno nose oznaku iz naslova i onaj raspadnuti krs koji je on krstio njihovim imenom jednu pored druge
mislim da ne mora odmah da bude "obdaren",
dovoljno je da nije bajker i da pogresi.
NE-bajkerima je shimano pedala = shimano pedala
bez obzira na broj ili oznaku
Čovek je iz Maršića sta očekujete
. Kod nas mnogo godina u nazad postoji izreka: "ako smo i Cigani nismo Maršićanci"
![]()
![]()
.
ne kontam sto ste ga napali
narocito Zare
koji je ovo postovao nakon
sto je covek uvideo da je pogresio
i uvazio primedbu jednog poznavaoca
i izvinio se (sa primetnim postovanjem).
Postavljeno 01 February 2012 - 08:30 PM
3 bambija za poslovnu dovitljivot, i jos 30 za talenat
Stvarno treba biti obdaren pa staviti slike pedala koje stvarno nose oznaku iz naslova i onaj raspadnuti krs koji je on krstio njihovim imenom jednu pored druge
mislim da ne mora odmah da bude "obdaren",
dovoljno je da nije bajker i da pogresi.![]()
NE-bajkerima je shimano pedala = shimano pedala
bez obzira na broj ili oznaku![]()
Ta teorija bi kud i kamo vise pila vodu da:
1. nije okacio sliku bas odgovarajucih pedala

2. da modeli izlozenih pedela bar lice jedan na drugi.
Na sve to covek i ne mora nuzno biti bajker da bi se uspesno snalazio sa pretrazivacima i on-line katalozima ...
Postavljeno 01 February 2012 - 11:16 PM
Niti su PD324 niti su Shimano....izgleda da je teorija o ljudima iz Maršića istinita!!Izvinjavam se ljudima koji licitiraju u pitanju su pedale
SHIMANO PD-M324 Zahvaljujuci jednom clanu koji se razume je utvrdjeno
Postavljeno 02 February 2012 - 01:53 PM
Mada me ovakvi primeri samo učvršćuju u mišljenju po pitanju limunada i sličnih sajtova.
Postavljeno 04 February 2012 - 09:27 PM
realno od moderatora ne ocekujem i ne trazim ama bas nista..al kad vec pomenu tu temu mogli ste da ubacite opciju da se oglasi mogu obrisati pre isteka (msm na one koji su oznaceni kao prodati) bice manja zbrka u oglasimaAj ti nemoj stavljati duple oglase. Ti možeš da ne poštuješ pravila, bez obzira na upozorenja, a očekuješ od moderatora da brinu o tvom biznisu?aj kad brisete oglase obrisite duplikat a ne oba oglasa!
Postavljeno 04 February 2012 - 10:04 PM
mislim da bi to dovelo nelojalne oglasivace...al kad vec pomenu tu temu mogli ste da ubacite opciju da se oglasi mogu obrisati pre isteka (msm na one koji su oznaceni kao prodati) bice manja zbrka u oglasima
u poziciju da "legalno" obnove oglas pre isteka
odnosno mogucnost da ga "pomere napred" na listi,
sto ne bi bilo korektno prema drugima i realno u
suprotnosti sa osnovnim pravilima na oglasnom prostoru.
Ako je prodato - prodato je,
ako je prodaja propala iskoristi se opcija brisanja oznake prodato
ali oglas stoji radi evidencije i ne moze da se duplira,
a to je bila cela ideja, koliko sam shvatio.
Postavljeno 06 February 2012 - 09:32 PM
Ako nisi bio zadovoljan gumama u bilo kom smislu,trebao si da prvo kontaktiras prodavca,da nadjes resenje sa njim,pa ako to ne pomogne,e onda mu je mesto ovde.
Ne slazem se.Nekoliko puta sam bio zrtva ljudi koji su"greskom" prodali neispravnu stvar ili deo koji ne odgovara opisu po pricipu ako mi prodje-odlicno,ako ne-hajde da se dogovorimo.Nikada pozivom prodavcu nisam resio problem,dobio sam samo prikriveno ruganje,icudjavanje i lazna obecanja.Morate znati sta prodajete,biti odgovorni za svoju rec i za tudje nezadovoljstvo.
I zato je internet fenomenalan,sto je znatno smanjio broj "neobavestenih" i zbunjenih prodavaca na srecu postenih ljudi.
Postavljeno 06 February 2012 - 10:24 PM
Ako nisi bio zadovoljan gumama u bilo kom smislu,trebao si da prvo kontaktiras prodavca,da nadjes resenje sa njim,pa ako to ne pomogne,e onda mu je mesto ovde.
Ne slazem se.Nekoliko puta sam bio zrtva ljudi koji su"greskom" prodali neispravnu stvar ili deo koji ne odgovara opisu po pricipu ako mi prodje-odlicno,ako ne-hajde da se dogovorimo.Nikada pozivom prodavcu nisam resio problem,dobio sam samo prikriveno ruganje,icudjavanje i lazna obecanja.Morate znati sta prodajete,biti odgovorni za svoju rec i za tudje nezadovoljstvo.
I zato je internet fenomenalan,sto je znatno smanjio broj "neobavestenih" i zbunjenih prodavaca na srecu postenih ljudi.
nije poenta da li se slazemo ili ne, niti je poenta da li cemo telefonom da resimo ili ne
poenta je, da te citiram: "I zato je internet fenomenalan,sto je znatno smanjio broj..."
Ne znam sta si i od koga kupovao, ali i kupac treba da bude svestan nekih stvari.
U mnogo razvijenijoj internet trgovini kao sto je eBay
osnovna je kultura da se direktno javis onome sa kojim trgujes ako imas bilo kakvu primedbu.
Za ostavljanje negativne ocene imas dovoljno vremena, oko 60 dana.
Nekulturnim se smatra ostavljanje bilo kave lose oene bez konsultacije. Tacka!
Ali isto tako se "prikriveno ruganje,icudjavanje i lazna obecanja" ne prihvataju
kao "stil" trgovine te zbog toga i postoji ocenjivanje koje je rigorozno.
Ali ono ne sme da bude zloupotrebljeno. Mislim da je sasvim OK da takvo ponasanje
ovde predstavis i doticne imenujes ali isto mislim da svako moze da pogresi.
Ko ima manje od 98% pozitivnih jednostavno NE DOBIJA ponude,
kupci nece da rizikuju i roba mu se prodaje po nizoj ceni nego 100% prodavcu.
Ne treba da izmisljamo toplu vodu sistem postoji,
izvucimo ono sto je dobro iz njega i primenimo ga koliko je moguce.
Ako mene neko napljuje bez da mi javi da je necim nezadovoljan
moze da slika sa daljom saradnjom ma koliko opradvdano bilo i u pravu bio.
To je stvar principa. Ako si znao da zoves da pitas da kupis
znas di da zoves da kazes da ti iz nekog razloga ne odgovara.
Haug!
Postavljeno 06 February 2012 - 10:36 PM
http://www.limundo.c... ... U-/4331109
Postavljeno 06 February 2012 - 11:12 PM
@IgorN: samo što ovo nije ebaj ili limundo, na cikloberzi nema ocenjivanja a i to ocenjivanje ne može da reči "tvoj" problem već može samo da "upozori" buduće potencialne kupce koji mogu ocenu da shvate ozbiljno a i ne moraju. S druge strane uvek imaš onih što "ulete" kao novi, napričaju bajke i basne sve je super i strava dok ne stigne paket i onda ih više nema, otvore novi nalog i teraj po starom...
Postavljeno 07 February 2012 - 03:00 PM
@IgorN: samo što ovo nije ebaj ili limundo, na cikloberzi nema ocenjivanja a i to ocenjivanje ne može da reči "tvoj" problem već može samo da "upozori" buduće potencialne kupce koji mogu ocenu da shvate ozbiljno a i ne moraju. S druge strane uvek imaš onih što "ulete" kao novi, napričaju bajke i basne sve je super i strava dok ne stigne paket i onda ih više nema, otvore novi nalog i teraj po starom...
vrlo dobro znam da nije, ali zar nije upravo takav otvoren i posten nacin poslovanja ono cemu vecina posetilaca i korisnika tezi. Mislim da ne bi trebalo dozvoliti da nekoliko trulih jabuka upropasti ovako "ukusnu pitu".
Ne znam da li sam bio jasan ali sam hteo da ukazem da i pored ocena (koje nemamo) na eBayu ljudi PRVO KONTAKTIRAJU pa tek onda ocenjuju, kad iskoriste ostala sredstva. Mislim da je to dobar poslovni obicaj koji bi mogli da prihvatimo, jer ti ne uskracuje vec zapravo najavljuje sledeci potez a to je negativno ocenjivanje ili u nasem slucaju postavljenjem u temu.
Varas se ako mislis da na eBayu nema pokusaja muljanja, ali se vecina stvari resava mailom, retko sta ode dalje. Drugar je nakon 2godine nahvatao prodavce koji nije isporucio robu, nije refundirao vec zatvorio stari i otvorio nov nalog i jednim mailom preteci losom ocenom na novom nalogu sto bi unistilo % resio situaciju. Mailom.
Postavljeno 07 February 2012 - 03:16 PM
Ne znam da li sam bio jasan ali sam hteo da ukazem da i pored ocena (koje nemamo) na eBayu ljudi PRVO KONTAKTIRAJU pa tek onda ocenjuju, kad iskoriste ostala sredstva. Mislim da je to dobar poslovni obicaj koji bi mogli da prihvatimo, jer ti ne uskracuje vec zapravo najavljuje sledeci potez a to je negativno ocenjivanje ili u nasem slucaju postavljenjem u temu.@IgorN: samo što ovo nije ebaj ili limundo, na cikloberzi nema ocenjivanja a i to ocenjivanje ne može da reči "tvoj" problem već može samo da "upozori" buduće potencialne kupce koji mogu ocenu da shvate ozbiljno a i ne moraju.
Varas se ako mislis da na eBayu nema pokusaja muljanja, ali se vecina stvari resava mailom, retko sta ode dalje. Drugar je nakon 2godine nahvatao prodavce koji nije isporucio robu, nije refundirao vec zatvorio stari i otvorio nov nalog i jednim mailom preteci losom ocenom na novom nalogu sto bi unistilo % resio situaciju. Mailom.
Vidim da insistiras na kontaktiranju a to je najmanji problem.Svaki put sam kontaktirao prodavca,kao sto rekoh ranije-bezuspesno.Dakle,tu smo se razumeli?
Sto se tice stava da "svako od nas moze da pogresi" on mi nije jasan?Ako tvdis da je nesto ispravno a nije,da je novo,a nije,da je ocuvano,a nije,da je kompletno,a nije,da je staro 2.godine a u stvari 9 o cemu se tu radi?Moze li posten i odgovoran covek da napravi takvu "gresku".Ne moze,tvrdim.I zato nikada nigde meni nece dati negativnu ocenu ili komentar za razliku ovih koji "grese".
Postavljeno 07 February 2012 - 10:03 PM
1. Neispitano - (ispitano i ne radi)
2. Netestirano - (testirano i ne radi)
3. Radilo je u mojoj mašini - (dok nije crklo pa je izvadio i prodaje)
4. Verovatno ispravno - (sigurno neispravno)
5. Stiglo iz inostranstva - (stiglo sa buvljaka, probano i ne radi)
6. Nemam mogucnost da isprobam - (imao je, proverio, ne radi)
7. Verovatno je ok, ne razumem se - (razume se on odlično, probao je i ne radi)
8. Trebalo bi da radi - (trebalo bi, ali ne radi)
9. Kombinacija svega gore navedenog - (potpuno isti rezultat, ne radi)
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika