Jump to content

Photo

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

#4621 Vorda

Vorda
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 14 December 2011 - 07:51 PM

Kontakt Vorda

Email adresa:
E-mail Vorda
PM:
Pošalji privatnu poruku

Statistika korisnika

Pridružio se:
Sub Jul 04, 2009 12:31 am
Poslednja poseta:
-
Ukupno postova:
3384 | Pretraži korisnikove postove
(3.29% svih postova / 3.79 postova dnevno)
Najaktivniji forum:
Pomoć pri kupovini
(949 Postova / 28.04% vaših postova)
Najaktivnija tema:
(411 Postova / 12.15% vaših postova)

#-o #-o #-o #-o #-o
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4622 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 14 December 2011 - 07:58 PM

Durango imam utisak da ti je nivo nerviranja u disproporiciji sa iznetom tezom o tome da nemas interesa :) Nekako racunam da ja stvarno imam interes==0 u toj prici, i jeste slazem se da ima i suma i preterivanja i teranja maka na konac sa kritikom, ali da bas zbog toga predlazem drasticne mere, mislim ajde :)
  • 0
Postavljena slika

#4623 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Posted 14 December 2011 - 08:12 PM

@ durango
Ajde ja cu prvi od moderatora iz prostog razloga sto verovatno prvi i vidim tvoj post.
Ne vidim razloga da budes banovan, nicim to nisi zasluzio. Izneo si svoje misljenje koje je takvo kakvo je i to je u redu.
Da je tema problematicna, jeste. Da moze mnogo da pomogne neiskusnim kupcima da se ne zalete i preskupo plate nesto sto ne vredi toliko, moze.
Opet sa druge strane ima ljudi koji traze nedostatke i lazne opise, preterane cene i to mogu da razumem. Tema je ogromna, traje citave 3 godine i normalno je da ima clanova koji imaju najvise postova u njoj. Pre ili kasnije svi se nadjemo u situaciji da nas neko prevari ili bar to pokusa da uradi.
  • 0
.

#4624 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 14 December 2011 - 08:13 PM

Realno ja mislim da je tema minimum 60 posto korisna a restlo stvari koje su visak.Ali znam da se za 1 oglas pisalo i po 6 stranica.Takoce je ovo najveca tema pa i nije cudo sto vecina ima naj veci broj postova bas u ovoj temi.Da postoji samo jedna tema pomoc pri kupovini onda bi ja tamo imao naj vise postova a ne ovde.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4625 durango

durango
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 464 posts
  • LocationDete sa Kriptona!!!!

Posted 14 December 2011 - 08:37 PM

@ durango
Ajde ja cu prvi od moderatora iz prostog razloga sto verovatno prvi i vidim tvoj post.
Ne vidim razloga da budes banovan, nicim to nisi zasluzio. Izneo si svoje misljenje koje je takvo kakvo je i to je u redu.
Da je tema problematicna, jeste. Da moze mnogo da pomogne neiskusnim kupcima da se ne zalete i preskupo plate nesto sto ne vredi toliko, moze.
Opet sa druge strane ima ljudi koji traze nedostatke i lazne opise, preterane cene i to mogu da razumem. Tema je ogromna, traje citave 3 godine i normalno je da ima clanova koji imaju najvise postova u njoj. Pre ili kasnije svi se nadjemo u situaciji da nas neko prevari ili bar to pokusa da uradi.

Darko, ne radi se ovde o tome ko je napisao najvise postova nego ovo drugo a to je da ljudi traze ponekad i nedostatke koji i ne postoje, kao sto to radi sirius9, neki covek je dao oglas za neki mtb, ne pamtim, a oglas je obrisan, biku nista ne fali samo je tako slikano ali mu je on nasao " mane" pa je tek posle video da gresi...Eto to me nervira...
Jos jednom cu da ponovim iako vidim da neki i ne veruju da nemam apsolutno nikakav interes u ovome sto pisem...Niti sam diler Planetbike, niti radim kod njih ( cak i o njima nemam neko pozitivno misljenje ali da ne izlazem sad to sve), niti nabavljam robu ili bickle iz Madjarske i ostalih drzava...
I mene su par puta zeznuli ali sam sam kriv jer sam hteo da vozim polovnu dura ace kasetu koja je " kao nova" za male pare...I jos po nesto ali dobro, necu da pisem o tome...
Koliko moze da pomogne ova tema neiskusnim kupcima toliko moze i da im odmogne..Jer kad neko vidi oglas koji mu se dopadne a premislja i onda vidi u ovoj temi da je neko taj isti oglas napljuvao, sta onda, odustane od kupovine...
A taj sto je pljuvao mozda nije u pravu ali kad neko cuje negativnu ocenu koje su sanse da ne kupi stvar koja je mozda dobra i sl...
Ili skrenite paznju na doticne ljude koji preteruju sa pljuvanjem ili sam ubedjenja da nemam ovde sta da trazim sto se tice foruma...
Kada je zaziveo sajt uclanio sam se jos pocetkom 2008 godine, sve je super bilo, i oglasi i tekstovi i ostalo...Bio sam aktivan, kako je cikloberza dobijala sve vise clanova bilo je odlicno, mnogo ljudi pa razmene iskustva i misljenja tako sam prestao da pisem..
Pogledajte u credits dole, jos sam u cikloberza web timu.Nikola me je davno tu ubacio i hvala mu na tome ali ako se nastavi ova farsa sa ovom temom tj. pojedincima koji od nje prave farsu, ja istupam iz ove price...
  • 0
Passo di Gavia

#4626 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 14 December 2011 - 08:55 PM

Jos jednom cu da ponovim iako vidim da neki i ne veruju da nemam apsolutno nikakav interes u ovome sto pisem...

Ne mislim da ti imas interes, nego da se previse sekiras u ulozi nekoga ko nema interes.Realno sta te boli uvo (narodski receno)? U principu to je problem na relacji izmedju kriticara/kritizera i trgovca :)

.Bio sam aktivan, kako je cikloberza dobijala sve vise clanova bilo je odlicno, mnogo ljudi pa razmene iskustva i misljenja tako sam prestao da pisem..
Pogledajte u credits dole, jos sam u cikloberza web timu.Nikola me je davno tu ubacio i hvala mu na tome ali ako se nastavi ova farsa sa ovom temom tj. pojedincima koji od nje prave farsu, ja istupam iz ove price...

Nije valjda smisao CB-a koncentrisan samo u ovoj temi? :-k
  • 0
Postavljena slika

#4627 durango

durango
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 464 posts

Posted 14 December 2011 - 09:00 PM

Jos jednom cu da ponovim iako vidim da neki i ne veruju da nemam apsolutno nikakav interes u ovome sto pisem...

Ne mislim da ti imas interes, nego da se previse sekiras u ulozi nekoga ko nema interes.Realno sta te boli uvo (narodski receno)? U principu to je problem na relacji izmedju kriticara/kritizera i trgovca :)

.Bio sam aktivan, kako je cikloberza dobijala sve vise clanova bilo je odlicno, mnogo ljudi pa razmene iskustva i misljenja tako sam prestao da pisem..

Nije valjda smisao CB-a koncentrisan samo u ovoj temi? :-k

Naravno da nije, cikloberza je mnogo vise od ove teme...Ali malopre me je iznervirao Sirius, samo nesto kudi, jos kad sam video njegov avatar totalno mi je pukao film...
  • 0
Passo di Gavia

#4628 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Posted 14 December 2011 - 09:09 PM

Ono sto ja znam a to je Ciklovo "naredjenje"da se ne brisu stari postovi. Znaci tema do sada ostaje ovakva kakva jeste. Problem ove teme treba da se resava uopsteno a ne preko pojedinacnih clanova. Sta ce biti dalje i u kom smeru tema treba da se razvija to Ciklo mora da odluci, on je gazda. Mi cemo to da sprovodimo. On verovatno nema previse slobodnog vremena pa je zato i "zaposlio" :D nove moderatore. U prilog tome ide i podatak da vec 10-tak dana cekamo da napravi moderatorima opcije za uredjivanje malih oglasa i da se najzad uvede makar neki red.
Pokusajte i nas da razumete. Nikome od nas ovo nije radno mesto od koga izdrzavamo porodice. Ne mozemo dan i noc da budemo na forumu i da svakog trenutka ispravljamo krive Drine ;). Koliko ko ima vremena i volje toliko i uradi. Trebace vremena da se sve dovede u red, jedno po jedno.
  • 0
.

#4629 sveta344

sveta344
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1673 posts

Posted 14 December 2011 - 09:12 PM

Kada bi raskupuso tog speca. na delove, misliš da bi uspeo da izvučeš 190€?

Ram+sticna 70e
Sediste 10e
kocnice komplet 30e
tockovi+gume 50e
Pogon 10e
Sifteri,menjaci,kaseta lanac 35e
korman +lula+gripovi 20e
Vila 25e
Jos ima prednju bljeskalicu,pedale,nista od toga ti ne daju dzabe u radnji tako da izadje na 250e,a nisam stavio jake cene,tako da to nije bas lose za te pare,a par zardjalih stafova i tragovi korozije na lancu i diskovima nisu strasne stvari.
  • 0

#4630 durango

durango
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 464 posts

Posted 14 December 2011 - 10:13 PM

Kada bi raskupuso tog speca. na delove, misliš da bi uspeo da izvučeš 190€?

Ram+sticna 70e
Sediste 10e
kocnice komplet 30e
tockovi+gume 50e
Pogon 10e
Sifteri,menjaci,kaseta lanac 35e
korman +lula+gripovi 20e
Vila 25e
Jos ima prednju bljeskalicu,pedale,nista od toga ti ne daju dzabe u radnji tako da izadje na 250e,a nisam stavio jake cene,tako da to nije bas lose za te pare,a par zardjalih stafova i tragovi korozije na lancu i diskovima nisu strasne stvari.

Nisam jedini koga nerviraju siriusovi " prepametni" komentari. Poceo je da brka i novim moderatorima u oko...
Javite Nikoli da kad stigne procita ovo sto sam napisao i sta sve pise Sirius o " svima" pa neka proceni...
  • 0
Passo di Gavia

#4631 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 14 December 2011 - 10:25 PM

Moderatori grese sto su uopste i dozvolili ovu temu da se ovako otvoreno pljuje po prodavcima...

To što ova tema toliko traje, dokaz je da je bila i ostala potrebna. Ako je neki prodavac možda i bio oštećen, mnogo je veći broj ljudi koji su spaseni od prevare ili bacanja para. Uz to, baza potencijalnih kupaca na CB je neuporedivo veća od broja onih koji imaju strpljenja da čitaju postove na forumu, tako da i kada se neki prevarant "raskrinka", od njega neće kupiti samo onaj mali broj obaveštenih...
E sad, naravno da ovde ima i potpuno proizvoljnih ocena i prodavaca i robe koju nude, ali obično takve ocene već neko argumentima pobije...
A pošto i prodajem i kupujem - kao prodavcu mi tema ne smeta, ne dajem povoda da u njoj osvanem, a kao kupcu - savršeno mi je korisna. Apsolutno nisam za ukidanje.
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#4632 djape48

djape48
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1050 posts

Posted 14 December 2011 - 10:28 PM

Treba da postoji ovakva tema, jer onda ljudi ne bi znali za npr. Pavlove dobro ocuvane hidraulicne kocnice, menjace itd :D . Inace ne bi smeo da dozvolis sebi da te bilo koji Sirijus toliko nervira
  • 0

#4633 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 14 December 2011 - 11:05 PM

@durango
prvi i poslednji moj post za tebe glasi ovako:
da li sam ja tebe možda u nekom mom komentaru na ovoj temi pomenuo, hmmmm pitanje je sad :?:

@sveta344
super, onda kupi->rastavi->prodaj i u dobitku si sa 60€ min, tako? a ko ne bi želeo 60 evrića za 2-3 sata posla!!!
  • 0

profilepic.gif

#4634 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 14 December 2011 - 11:12 PM

hehe pa nije to bas 2/3 sata posla

Treba da rasturis bicikl, da upristojis delove, da islikas, okacis oglas(e) pa da cekas seriju zainteresovanih, da se preganjas sa njima oce/nece/kako hoce/... pa da svaki deo pakujes/saljes, ili da ugovaras sastancenje, da cekas kupca, ili ides gde se dogovorite ... itd ... .

prilicno cimanja za 60e :)

Ajd ti daj cene koje su po tebi ok, a da u zbiru izadju manje od 190e :)
  • 0
Postavljena slika

#4635 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 14 December 2011 - 11:20 PM

Najaktivnija tema:
(411 Postova / 12.15% vaših postova)

Lako tebi kad ti je specijalac pomagao :D ...
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#4636 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 15 December 2011 - 07:43 AM

i ja sam naravno vratio,ali zezanje sa AKS-om je priceless!

aks: aaaalo brate si ciku?
korisnik aks usluge: ne u gradu sam
aks: aaa pa nista onda, e brate dizi sutra paket kod nas u visnjici

? :D
  • 0
Postavljena slika

#4637 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 15 December 2011 - 08:07 AM

i ja sam naravno vratio,ali zezanje sa AKS-om je priceless!

aks: aaaalo brate si ciku?
korisnik aks usluge: ne u gradu sam
aks: aaa pa nista onda, e brate dizi sutra paket kod nas u visnjici

? :D

poslovanje na nivoju
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4638 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 15 December 2011 - 08:38 AM

Poslovaanje im je za medalju.Zanimljivo je primetiti da kad treba da isporuce robu to nije problem, ako te posluzi sreca da si kod kuce, sve je milina, ali kada treba da donesu pare, e to sami od sebe nece.Moras da zoves, da se interesujes, pa kad ih nagnjavis tek onda po mogucnosti ako se smiluju.
  • 0
Postavljena slika

#4639 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 15 December 2011 - 10:33 AM

E bas zbog toga,jer kad treba da donesu pare cekas nedelju dana. Ja sad saljem robu BEX-om.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4640 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5805 posts
  • Bajk:Moj, moj

Posted 15 December 2011 - 11:30 AM

Dalja prepucavanja i offtopici ce biti toplo docekani, usijanim masicama. Imate naslov teme, drzite se teme. Da podsetimo, naslovu teme odgovara prodaja starog pod novo i ostecenog za ispravno; u izvesnoj meri i precenjivanje. Za razno, postoji opcija "dodaj protivnika" kojom se sakrivaju postovi ljudi koji vam idu na ganglije.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users