http://www.cikloberz...p?img=12807&t=n
samo me lampa interesuje bez baterije i punjača pošto isti ne odgovaraju za ono što ja hoću da radim...
You can continue now
Postavljeno 25 August 2013 - 10:18 AM
Postavljeno 29 August 2013 - 07:12 PM
Nešto se tako razmišljam ovih dana oko jedne ideje pa da vidim šta vi kažete:
šta mislite o lampi za bajs iz domaće proizvodnje ? Da li bi kupili tako nešto!
par činjenica:
- za većinu najbitnije nažalost: ne bi bila jeftinija od onih koje mogu na dx-u da se kupe*
- ne bi ni tako fensi izgledala*
- modovi bi mogli po želji da se definišu
- mogle bi da se koriste i Ni-MH baterije (3 kom) ili 1-2-3-4 Li-ion baterije
- imala bi daljinski upravljač
- svetlosni snop ne bi bio koncentrisan u uzanu tačku ...
ovo su neke generalne stvari...
* koga interesuje objasniću zašto...
Postavljeno 29 August 2013 - 11:45 PM
Postavljeno 30 August 2013 - 12:13 AM
Postavljeno 30 August 2013 - 12:23 AM
Postavljeno 31 August 2013 - 11:43 AM
Postavljeno 31 August 2013 - 12:51 PM
Postavljeno 31 August 2013 - 05:39 PM
Ja uvek imam pozitivno iskustvo, ako mi se nešto ne sviđa a ja to prepravim tako da mi se sviđa
![]()
Pregrevanje nije tako čest slučaj a inače kad se lampa dobro greje to je dobar znam, zašto, pa zato što da bi se emiter grejao moraš da mu daješ prilično veliku struju a to ujedno znači da ti daje više lumena.
Dakle kad se emiteru daje samo 1A - 1.2A nećeš maltene ni primetiti zagrevanje (ali to je samo 400 do 470 lumena a on može i više) ali kada se gura sa 2A 3A e onda će i da se greje, prilično ali ćeš dobiti i reklamiranih 1000 lumena (ne mnogo više od toga)...
Kad pogledaš u emiter videćeš u sredini jednu malu žutu kockicu, to je fosfor koji proizvodi svetlost, e pa njegova temperatura može lako da pređe 100 stepeni C (a max tzv. junction temp. je 150 stepeni C)...
I low mod je ok ali zavisi za šta, šetnju ili vožnju 30km/h, jer nije isto a nije ni svaki low mod isti, sve zavisi od lampe do lampe, negde imaš tzv firefly modove kao kod Armytek-a (Partner isl.) ili Zebralight lampi, taj mod može "lepo da osvetli" mapu kad nabiješ nos u nju i baterija traje 200 godina u tom modu ali je bezkoristan za sve ostalo...
Za mene, idealan low mod bi bio oko 70 lumena.
Postavljeno 31 August 2013 - 06:16 PM
nop, nejde to baš tako. "nominalnu amperažu lampe" ćeš teško da pogodiš unapred, tako je to sa kinezima a ja sam 99.99% siguran da ćeš gledati da uzmeš najjeftiniju koju nađeš na ebaju tako da možeš biti siguran da tvoj plan neće uspeti.znaci i preko baterije bih mogao da joj kontrolisem izlaznu snagu ako npr. stavim bateriju manje aperaze od nominalne za tu lampu?
Postavljeno 31 August 2013 - 08:54 PM
nop, nejde to baš tako. "nominalnu amperažu lampe" ćeš teško da pogodiš unapred, tako je to sa kinezima a ja sam 99.99% siguran da ćeš gledati da uzmeš najjeftiniju koju nađeš na ebaju tako da možeš biti siguran da tvoj plan neće uspeti.znaci i preko baterije bih mogao da joj kontrolisem izlaznu snagu ako npr. stavim bateriju manje aperaze od nominalne za tu lampu?
Uglavnom, uzmi UltraFire 501B i to uzmi odma 2 komada pa jednu pošalji meni na modifikaciju(trebaće ti 2 čisto da uporediš posle)
Postavljeno 31 August 2013 - 09:23 PM
uzecu ovu sto si mi predlozio 501b sa t6 emiterom,sad sam je nasao,nije ni glomazna,ok je skroz,a nije ni mnogo love,sa sve punjacem i baterijama u paketu,oko 10e!Batali Sipika, on ne može da se spasi, još ćeš da završiš sa nekim koji ima rupu ispod emitera i onda si zaglavljen, uzmi lampu sa P60 dropinom, možeš posle da zameniš drop-in ako ti se ne sviđa, staviš crveni, zeleni, XP-G2, IR ako hićeš
Postavljeno 31 August 2013 - 09:24 PM
..a nije ni mnogo love,sa sve punjacem i baterijama u paketu,oko 10e!
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika