Trenutno na Aliexpress-u ima dosta svetala na pojeftinjenju, na primer (link) (link)...
Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 01 June 2025 - 07:58 PM
Ljudi, jel ima neko da mi preporuči za OS naravno guvernalu, nosač i lampu, i to u paru sa onim GPS ciklomasterom.
E sad, meni taj GPS i ne treba, ali kada je već 2500 dinara na Aliju, vidim da ima i te lampe koje se kače dole ispod, a izgleda pristojno.
Jel ima neko iskustva, da li su dobre, koliko izdrže, bar sat ipo, dva ako mogu i jel osvetljavaju dobro.
Evo neki link da stavim čisto da znate o čemu pisšem, valjda se neće smatratri ko reklama, ne poznajem kineza. Dakle ova fora, lampa plus nosač i plus gps uređaj...ali lampa je u stvari najbitnija.
https://www.aliexpre...rch|query_from:
Ima i ovde ali mi je nepoznanica šta tu leže, tj koja lampa, koji GPS uređaj:
https://www.temu.com...n_id=0tbkhkhsa0
Postavljeno 02 June 2025 - 08:46 AM
Meni ne otvara Aliexpress link kako treba, tj ne izbacuje proizvod. Ali ovo dole sa Temu je jasno šta je - sa gornje strane je klasični Garmin mount, tu ti staje i većina ovih kineskih GPS kompova kao što je iGP Sport BCS100 koji mislim da je verovatno najbolja opcija u tom budget rangu. E sad njega na Aliju vidim najjeftinije za 3000 dinara, pa sad ili ja ne mislim na isti model ili si ti našao bolju ponudu
Samo mi nije jasna razlika između S2 i S5 opcija, izgleda je S5 od aluminijuma dok je prva od plastike, ja bih rekao da je plastika sasvim ok.
A sa donje strane je GoPro mount, dakle možeš da staviš ili akcionu kameru što verovatno ne želiš ili bilo koje svetlo koje se kači na to ima ih po Aliexpresu koliko hoćeš.
Postavljeno 03 July 2025 - 09:43 PM
Ako je moguće, bilo kakva pomoć sa lampom Thorfire VG15S. Imam je od 2017. i služila je super, ali je odjednom prestala da radi (vrlo je moguće da je klincu ispala).
Kada odvrnem zadnji deo, ovo su delovi kako idu jedan u drugi.
Činjenica je da kada čvrknem lampu po telu sa strane (dok je sklopljena) čujem zvečanje, što me navodi da na pomisao da možda nedostaje neki deo, ali nisam ništa našao tamo gde sam mislio da se sin sa njom igrao, ako se igrao (a sve to zato što sam mu tražio da je otvori i slika mi bateriju).
Dakle, nisam baš siguran da je na slici sve što bi trebalo da tu postoji, pa ako neko ima lampu i ne mrzi ga da je otvori, bilo bi super da čujem ako nešto nedostaje tu.
Inače, osim tog zvečanja koga ranije nije bilo, sve deluje ok tj klikovi se osećaju i zvuče ok (multimetar kaže da prekidač radi). Nije isključeno da zvečanje dolazi zbog toga što se ovaj bakarni prsten odvojio, jer je ranije cela skalamaerija tog zadnjeg dela lampe stajala zajedno tj nisu ispadali delovi ovako zasebno kada sam otvarao lampu.
Ovaj mali beli deo ulazi u deo levo od njega i naleže na onaj beli deo u centru, i cela stvar zajedno pravi klik kada se gumeno dugme (skroz desno) pritisne.
Ove dve slike prikazuju prednji deo lampe, prvo kontakt unutra a onda i prednji deo spolja. Ovaj deo i onaj niz delova gore se samo uvrću u aluminijumski cilindar koji čini sredinu tela lampe i u kome leži baterija.
Problem je što ovaj prednji deo ne mogu da otvorim. Na internetu sam našao iinfromaciju da se navodno odvrće ovaj srebrni prsten spolja napred koji stoji oko "stakla", ali ja to nisam uspeo da odvrnem bilo kojom silom koja mi je delovala ok a da ne rizikujem lomljenje, tako da nisam uspeo da proverim da li se nešto odlemilo ili polomilo.
A možda je jednostavno crkla Cree XM-L2, izem li ga.
Inače, pozvao sam bio klinca da otvori lampu i slika mi bateriju jer sam hteo da kupim istu pošto mi je ova fenomenalno služila od 2019., što sam onda i uradio... samo da bih je stavio u lampu koja ne radi. Ali nema veze, sin je u toj lampi uživao možda i više nego ja, a češće sigurno, jer sam je ja nosio na naša kampovanja i moje ture, a on je ubijao komšiluk i pola grada sa njom. Jedini problem je što sam je ja onomad kupio jednostavno i to za $12, a sada ona košta $40 i teško se nabavlja.
Ili da jednostavno kupim nešto drugo.
Postavljeno 03 July 2025 - 09:54 PM
Stavi bateriju, nemoj da zavrćeš prekidač i napravi kratak spoj tela lampe i baterije nečim metalnim, spajalicom, ključevima...
Ako sija, prednji deo je OK, ako ne sija verovatno ima prekid u prekidaču, možda nije dobro sastavljen (nakon rasklapanja) ...
Postavljeno 03 July 2025 - 10:09 PM
Uzmeš kućište prekidača, ubacič gumicu, pa ubaciš onu malu belu plastiku (otprilike u sredinu, ne vidi se lepo kako izgleda s obe strane, da li se drži nekako ili su je samo tako tutnuli tu pa kako joj bude) onda prekidač pa prsten, Prsten ima pljosnatu stranu i onu što ima "ivicu", ivica ide prva u kućište prekidača (kad sve sklopiš i zavrneš treba da vidiš pljosnatu stranu), i dobro zavrni prsten, ako nemaš klješta za to može i pincetom.
Postavljeno 03 July 2025 - 10:16 PM
Hmmm, da. Kada ceo taj zadnji sklop spojim, uzmem u ruku i pritisnem uz ostatak lampe tj bateriju, sve radi, svetli i menja modove, ali iz nekog razloga ne radi kada taj sklop stavim u zadnje kućište i zavrnem. Negde gubi kontakt, očigledno. Ok, to je minorni problem koji se lako reši.
Hvala Sirius, sad kao i onomad 2019, kada sam te kontaktirao u vezi sa ovim stvarima (punjač je bio u pitanju). Jedan od ljudi koji čine ovaj forum vrednim
![]()
Postavljeno 03 July 2025 - 10:28 PM
Probaj samo jednu stvar još. onaj prsten što drži prekidač, obrni ga. obično nejde tako ali nikad se ne zna, stavi ga tako da pljusnata strana bude okranuta ka prekidaču a ona sa ivicom prema tebi ili prema bateriji (kad zavrćeš komplet prekidač na lampu).
Postavljeno 03 July 2025 - 10:33 PM
Kod te lampe sklapanje zadnjeg prekidaca je veoma pipav posao... znam iz iskustva. Taj mesingani prsten pravi problem, kada se jednom poremeti koliko je zasrafljen tesko ga je sastaviti nazad, a posle se odvrce kako se njemu hoce te lampu cini nepouzdanom.
Postavljeno 04 July 2025 - 07:36 AM
Ok, uspevam da uvrnem taj mesingani prsten (kontra je navoj, valjda baš da se ne bi odvrtao kada se odvrće taj zadnji deo lampe), ali to uspevam samo kada to radim bez prekidaća, jer kada je tu i prekidač onda ne mogu da dođem do prstena da bih ga zavrtao... Zato on i ima ove dve rupice, ali sada moram da vidim kako da do njih doprem dok je to sve u kućištu jer špicasta klješta nisu dovoljno špicasta, trebaju mi igle ili spajalica. To ću pokušati da uvrnem kako treba, ali popodne, pa javljam.
Edit. Uspeo. Dva inbus ključa #1 su uradili posao. Lampa ponovo radi. Bemti mesingani prsten.
Postavljeno 02 August 2025 - 10:59 PM

Juče sam probao lampu za ronjenje sa AE koja ima nosač da može da se stavi na korman bicikla, ali je taj nosač loše napravljen i lampa je dosta glomazna zbog aluminijumskog kućišta. Ali svetli ubija. Nešto na ovaj fazon, radi sa 18650 baterijom.
https://a.aliexpress.com/_EJjhng6
Ovo je nešto što bi mi po jačini odgovaralo.
Ako možete predložite neke lampe bilo sa punjivom Li baterijom bilo da radi na standarnde 1,5V AA ili AAA baterije.
Koliko lumena je neki optimum? Treba mi nešto da može da izdrži nekoliko sati i da je cena 10-20€. Ne mora da bude AE/Temu ako kod nas ima da se kupi nešto pristojno u tom cenovnom rangu.
Sent from my moto g72 using Tapatalk
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika