UCI Gran Fondo Novi Sad 2024 prvi put u Srbiji

16. juna 2024. održaće se prvi Gran Fondo Novi Sad u sklopu svetske UCI Gran Fondo serije.
Petak, 16. februar 2024
UCI Gran Fondo Novi Sad 2024 prvi put u Srbiji

Gran Fondo Novi Sad će se održati prvi put kao deo UCI Gran Fondo svetske serije. Start trke u Novom Sadu i trasa koja vodi kroz prelepe pejzaže Nacionalnog parka Fruška gora, garantuju ultimativno Biciklističko zadovoljstvo.

Gran Fondo Novi Sad će 16.06.2024 biti centar Biciklizma u Srbiji i Regionu i kao najveća Biciklistička manifestacija ove godine definitivno je sjajna prilika svim Biciklistima iz Srbije da se oprobaju na jednom ovako velikom događaju u organizaciji Svetske Biciklističke Unije UCI.

Prijave za Trke Gran Fondo i Medio Fondo su otvorene i prilika je da se na vreme obezbedi mesto i učešće.
Za sve dodatne informacije možete posetiti Gran Fondo Novi Sad website www.granfondons.com.

Ivan Baso Gran Fondo Novi Sad 2024Ivan Baso

Ambasador trke Gran Fondo Novi Sad je proslavljeni biciklista Ivan Baso, uspešan vozač u drumskom biciklizmu i učesnik mnogih "Grand Tour" trka, uključujući Giro d'Italia, Tour de France i Vuelta a España. Basso je pobedio na Giro d'Italia 2006. godine, a takođe je bio drugi na Tour de France 2005.

Šta su to Gran Fondo trke?

Gran Fondo trke su biciklistički događaji otvorenog tipa koji privlače rekreativne bicikliste različitog nivoa iskustva. Naziv "Gran Fondo" na italijanskom znači "velika vožnja" ili "duga vožnja". Ovi događaji obično uključuju duge rute koje prolaze kroz raznolike pejzaže, a učesnici imaju priliku da isprobaju svoje veštine i izdržljivost.

Gran Fondo trke se često održavaju kao takmičenja, ali mnogi učesnici ih doživljavaju kao priliku za lični izazov i poboljšanje kondicije. Rute mogu varirati u dužini, ali često obuhvataju stotine kilometara. Uz to, neki od njih su deo internacionalnih serija kao što je UCI Gran Fondo World Series, što privlači bicikliste iz različitih delova sveta.

Ovi događaji promovišu biciklizam kao zdravu aktivnost i pružaju zajedničko iskustvo ljubiteljima biciklizma, bez obzira na nivo njihovih veština.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem