U Beogradu održava 64. Plava Trka, Jovanović heroj Avale

Nebojša Jovanović najbrži.
Nedelja, 21. septembar 2014
U Beogradu održava 64. Plava Trka, Jovanović heroj Avale

Nebojša Jovanović (OBK) pobednik je tradicionalne, 64. „Plave trke“ vožene 70 kilometara od Begrada preko Ralje, Đurinca, Ralje i Trešnje do vrha Avale. Seniorsko postolje nadmetanja koje je organizovao klub OBK iz Beograda, pod okriljem Biciklističkog saveza Srbije, upotpunili su Marko Stanković (Radnički) i Stefan Stefanović (Borac).

Juniori su se takmičili na istoj trasi. Noge za trkanje sačuvao je Dušan Rajović, iako je dva dana ranije osvojio u juniorskoj konkurenciji Veliku nagradu Slivena u Bugarskoj. Biciklista kraljevačkog CCN Metalca savladao je Partizanove uzdanice Dušana Kalabu i Elvedina Ćatovića.

Kadeti i mlađi kadeti vozili su kraću trku, 48 kilometara, od Beograda preko Trešnje do vrha Avale. U starijoj kategoriji radovao se Filip Maksimović (Partizan) ispred Dušana Petreskog (Pro ekip) i Ognjena Ilića (Šumadija). Najbolji mlađi kadet bio je Zvonimir Zadro (Sokol) iz Hrvatske, dok su počasna mesta podijuma pripala Teodoru Bajeviću Stankoviću (Avalski soko) i Đorđu Đuriću (Šumadija).

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem