Rajović 18. u poslednjoj etapi trke mira u Češkoj

Srpska juniorska reprezentacija na Trci Mira u Češkoj.
Utorak, 13. maj 2014
Rajović 18. u poslednjoj etapi trke mira u Češkoj

Borbeno do kraja, jedini preostali srpski predstavnik na 43. međunarodnoj juniorskoj Trci Mira u Češkoj Dušan Rajović završio je nadmetanje 18. mestom na poslednjoj etapi i 39. u generalnom plasmanu.

Trasu dugu 99,8 kilometara oko Terezina najbrže je prešao Patrik Solinksi. Poljak je na liniji cilja nadsprintao Danca Magnusa Klarisa, kome je pripala konačna pobeda na četvorodnevnom megdanu. Postolje etape upotpunio je Italijan Juri Kolona.

Naš Rajović bio je u grupi koja je finiš prešla šest sekundi kasnije. Uprkos dobrog dela brdovite trase, vetar je na ravnijoj deonici u završnom delu staze pravio dosta problema, pa se peloton podelio. U Dušanovoj grupi bio je i Francuz Rajan Buani koji je uoči poslednje etape nosio žutu majicu namenjenu lideru trke, ali je imao i isto vreme kao krajnji slavodobitnik Magnus. Uz bonifikacije za prvu trojicu na cilju, Danac je slavio sa 12 sekundi prednosti u odnosu na mlađeg brata poznatog profi sprintera Nasera Buanija. Rajović je u ukupnom poretku bio 7,15 minuta sporiji.
 
U konkurenciji 112 biciklista koji  su završili trku, 39. mesto Kraljevčanina je solidno. Pokazalo se da su presudni za bolji plasman bili defekti na prvoj etapi kad je natovario sebi zaostatak od preko tri i po minuta. Rajović je na prethodnoj rundi juniorskog Kupa nacija u Istri uzeo prvi bod za Srbiju zauzimanjem šestog mesta u sprintu poslednjeg dana. Zahvaljujući tome naša zemlja je ušla u plasman 25 nacija i ima poziv za učešće na svim trkama iz ove kategorije takmičenja. 

Ostali članovi srpske reprezentacije u Češkoj, Andrej Galović, Elvedin Ćatović i Andrija Čukić nisu završili trku. 

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem