Dušan Rajović osvojio Memorijal Dimitar Jankov u Bugarskoj

Nakon tri dana vožnje Rajović obukao žutu majicu pobednika trke.
Ponedeljak, 19. maj 2014
Dušan Rajović osvojio Memorijal Dimitar Jankov u Bugarskoj

Zauzevši drugo mesto na poslednjoj etapi međunarodne juniorske trke „Memorijal Dimitar Jankov“ (UCI 2.1) u Bugarskoj Dušan Rajović potvrdio je osvajanje žute majice namenjenu najboljem na trodnevnom nadmetanju. Posle 71 kilometra oko Sunčevog brega u masovnom sprintu do trijumfa se ispred Kraljevčanina probio Moldavac Liviu Geamana, zaustavivši merenje vremena na 1:36,27 časova. Postolje etape upotpunio je Bugarin Stanislas Kirov.

Ubedljivost Rajovića u generalnom plasmanu ostvarena je zahvaljujući solo pobedama prethodna dva dana. Konačna prednost bicikliste CCN Metalca iznosila je 2,38 minuta u odnosu na Kirova, i 2,45 minuta spram Moldavca Dimitru Bumbua. Rajović je, takođe, osvojio i majicu za najboljeg brdskog vozača. U ukupnom poretku osmi, 4,26 minuta iza Dušana, Milan Dragojević koji je u bugarskoj vozio za MBN Železničar sačuvao je zelenu majicu namenjenu najboljem na prolaznim ciljevima.

U konkurenciji 12 ekipa iz osam zemalja kraljevački CCN Metalac zauzeo je prvo mesto. Sa Rajovićem su vozili Andrija Čukić, Ermin Ćatović i Ernad Beganović. 

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem