Olimpijska šampionka Joanna Rowsell Shand povukla se iz biciklizma

Dvostruka osvajačica zlatne Olimpijske medalje Joanna Rowsell Shand zvanično je izjavila da se povlači iz internacionalnog, takmičarskog biciklizma.
Utorak, 21. mart 2017
Olimpijska šampionka Joanna Rowsell Shand povukla se iz biciklizma

Ova 28-godišnja sportiskinja osvojila je zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i Londonu 2012. godine u grupnim trkama kao članica Britanskog tima. U svojoj karijeri dugoj 10 godina Shand je postigla fantastične rezultate, pet puta je bila svetska, a četiri puta evropska šampionka u takmičarskom biciklizmu. Rowsell Shand koja je takođe osvojila zlato na takmičenju Commonwealth 2014. prošle nedelje je izjavila da je odluka o povlačenju jedna od najtežih koje je ikada donela. To ne znači da ona potpuno izlazi iz sveta biciklizma, od sada Shand će se posvetiti karijeri trenera.

Takmičarskim biciklizmom Shand je počela da se bavi sa 16 godina kada je privukla pažnju British Cycling Apprentice Programme-a. Nakon uspeha u juniorskoj ligi, prvu medalju osvojila je 2008. godine u timskoj trci, a istu je odbranila naredne godine. Na oba Olimpijska takmičenja bila je deo tima koji je oborio svetski rekord tokom svih šest trka. Predsednik Biciklističkog saveza Velike Britanije Jonathan Browning ovim povodom izjavio je da je Joanna Shand dragocena za Britanski biciklizam ne samo zbog svih njenih postignuća već i zbog toga što je ona savršeni primer ambasadorke koja se trudila i zalagala za ohrabrivanje žena i dece da se uključe u sportski biciklizam.  

Izabela Horvat

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem