Britanski ultra biciklista Mike Hall poginuo u toku trke u Australiji

Jedan od najuspešnijih ultra dugoprugaša Mike Hall (35) poginuo je 31. marta nakon što je na njega naleteo automobil u toku trke od obale do obale u Australiji. Samo nekoliko dana ranije Hall se žalio da automobili prolaze prebrzo i previše blizu njega.
Četvrtak, 13. april 2017
Britanski ultra biciklista Mike Hall poginuo u toku trke u Australiji

U trenutku udesa Hall je bio na drugom mestu prve australijske Indian Pacific Wheel trke. Vozio je svoj  13. dan i bližio se kraju 3.300 milja dugoj trci. Svega nekoliko dana pre nego što je poginuo, on je objavio dva tvita apelujući na organizatore i učesnike da je potrebno upozoriti bicikliste na krivine, da ne ulaze oštro u njih već da sebi ostave mesta kako bi imali bolju preglednost i prostor da se sklone prilikom susreta sa vozilom.

Nakon njegove smrti organizatori su prekinuli trku ali iz bezbednosnih razloga nisu ugasili gps uređaje na ostalim trkačima. Umesto završetka trke, u Sidneju je organizovana komemorativna vožnja u čast ovog velikog sportiste i humanitarca. Stotine profesionalnih biciklista i fanova širom sveta oglasili su se na društvenim mrežama i na taj način odali počast tragično preminulom velikanu svetskog biciklizma.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem