Marsel Kitelov het-trik u poteri za zelenom majicom nakon 4. etape Tur de Fransa

Marsel Kitel za het-trik.
Utorak, 8. jul 2014
Marsel Kitelov het-trik u poteri za zelenom majicom nakon 4. etape Tur de Fransa

Početak četvrte etape ovogodišnjeg Tura obeležio je rani pad Krisa Fruma (Sky), prošlogodišnjeg pobednika i jednog od glavnih favorita za žutu majicu. Fruma je u grupi zakačio drugi vozač što je i bio razlog pada međutim Frum je brzo nastavio vožnju ali sa vidnim ogrebotinama i povredom zgloba desne ruke što bi na sutrašnjoj etapi moglo da bude problematično zbog 15km dugog dela etape koji vodi preko kocke legendarne trke Pariz-Rube. 

Najsrećniji na kraju etape bio je Marsel Kitel (Giant-Shimano) koji je u ovoj ranoj fazi takmičenja već uspeo da zabeleži tri pobede. Kitel je još jednom pokazao dominaciju i snagu zatvorivši rupu koju je napravio Renšov te dugim sprintom pobedivši za dužinu točka ispred odličnog Kristofa iz ekipe Katjuša. Petar Sagan je i ovaj put uhvatio najbrži točak ali jednostavno nije uspeo da obiđe Kitela.

- Vozili smo 'haj-spid' poslednjih nekoliko kilometara. Bilo je veoma teško izdržati tempo i pratiti ekipu koja me je izvukla na sam vrh grupe. Razmišljao sam samo o poslednjoj krivini koja je bila na nekoliko stotina metara pred cilj, međutim kada smo izašli na ciljnu ravninu video sam da će to biti jedan dug sprint. Rano sam krenuo, sprint je bio jako dug i dao sam sve od sebe što se na kraju i isplatilo. - izjavio je Marsel Kitel nakon etape.

 

5. Etapa, Sreda 9. Jul 

Direktan prenos na Eurosportu od 13:30 časova.

Zanimljivosti

Sprint iz perspektive vozača ekipe Giant-Shimano. Video sa Trke kroz Kaliforniju.

 

Izvor: Foto: ASO, TDF
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem