Wilier Cento

Petak, 4. januar 2008
Wilier Cento

Pored sve raznovrsnijih dizajna bicikala, nema sumnje da je Italija jedna od vodecih zemalja u ovoj oblasti.
Pa onda sta treba ocekivati od kompanije koja postoji i proizvodi bicikle vec 100 godina - naravno top of the art model koji u sebi ima i estetiku i performanse.

Estetika je postignuta sa kako je receno, upotrebom razlicitih vrsta karbona spojenih u patentiranu tehnologiju, koja omogucava vecu preciznost u formiranju tankih zidova rama, a istovremeno unapredivsi osecaj u voznji.
Ono sto je odmah primetno je tzv. luk koji se od dela za ulazak sticne spusta nanize do drop-auta koji su odradjeni od "high pressure" karbona za potrebnu cvrstinu kao i za dobar i precizan rad transmisije. Ono sto se jos izdvaja na ovom ramu je i "kockasti" vrat za koji kazu da je takvog oblika jer doprinosi preciznosti izrade prednjeg dela rama. Od aluminijuma tu je jedino ulozak za pogon.
Tezina rama je 900 gr. Za dalji doprinos lakoci ovog bicikla zasluzni su Fulcrum racing zero tockovi tezine 1425 gr/par.
Transmisija je poverena - a kome ce Italijani ako ne svome - Campagnolo recors i to u kombinaciji 34/50 prednji i 13/26 zadnji zupcanici.

Tezina ovog lepotana je 6,6 kg, a TEZINA u novcu - 4299 USD za ram, viljusku, solje i nosac prednjeg menjaca.

Vise slika pogledajte na forumu

pise: MisaXtr

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem