Vratite mi titulu

Sreda, 13. septembar 2006
Vratite mi titulu


Pobednik ovogodišnjeg izdanja biciklističke trke "Tur d Frans" Flojd Lendis, kome je oduzeta titula zbog pozitivnog doping testa, zatražio je bude oslobodjen optužbi i da mu bude vraćena pobeda.

Advokat američkog bicikliste Hauard Džejkobs rekao je da prilikom analize uzorka urina došlo do greške u laboratoriji, kao i da su ljudi zaduženi za testiranje bili "aljkavi".

"Uzorci oba testa ne sadrže nikakvu nedozvoljenu susptancu. Čak tri od četiri laboratorijska testa krvi bila su negativna na testosteron, uz minimalnu mogućnost greške i zato smatram da je Flojd nevin", izjavio je Džejkobs.

Istovremeno, Lendis je izdao saopštenje u kojem je ponovo istakao da je nevin i da je zasluženo pobedio u najpoznatijoj biciklističkoj trci na svetu.

"Nisam uzimao testosteron, kao ni bilo koje drugo nedozvoljeno sredstvo. Radujem se što je nauka na mojoj strani. Pao mi je kamen sa srca kada su mi lekari objasnili koliko je problematičan test na osnovu kojeg mi je oduzeta pobeda", navodi se u Lendisovom saopštenju.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem