UCI zabranila trku Pariz-Nica

Petak, 23. februar 2007
UCI zabranila trku Pariz-Nica Borba izmedju UCI-ja i organizatora velikih trka poprima sve vece razmere. Internacionalni biciklisticki savez UCI zabranio je svim Pro Tour timovima ucesce na trci Pariz Nica koju organizuje ASO (ista organizacija koja organizuje i Tour De France). Do ovoga je dosla posto je ASO odbila da pozove tim Unibet na trku. Po UCI pravilima na svakoj trci koja se nalazi u Pro Tour kalendaru mora ucestvovati svih 20 Pro Tour timova.
ASO ima podrsku biciklistickog saveza Francuske tako da ce se trka sigurno odrzati. Medjutim za sve timove koji su se ni krivi ni duzni nasli izmedju dve vatre ovo je veoma nezgodna situacija. U jednu ruku ne bi mogli nekaznjeno ignorisati UCI a opet nebi bilo dobro ni zakaciti se sa organizatorima najbitnijih trka na svetu. Kao da silni nereseni doping skandali nisu bili dovoljni za biciklizam. Pitanje je samo u kom se to pravcu krece profesionalni biciklizam i kako ce sve da zavrsi.

Zato ne sme da zacudi ni povlacenje velikih sponzora, kao sto je Discovery Channel. Naime do sledece sezone Lance Armstrong i ekipa morace da nadju novog sponzora koji ce im dati 15 miliona dolara na raspolaganje posto je Discovery Channel doneo odluku da prekine sponzorstvo sa istoimenom ekipom. Ovome je bez sumnje doprinelo i angazovanje Ivana Basa kojem se jos uvek prebacuje umesanost u Fuentes doping aferu i time uvuklo Discovery Team i sponzore u negativno svetlo u javnosti.
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem