Srpski timovi na međunarodnim megdanima

Ponedeljak, 20. maj 2013
Srpski timovi na međunarodnim megdanima

Pored toga što su sa velikim ambicijama išli na nadmetanja UCI Evropskog Tura, svojevrsni eksperiment Elit međunarodne ekipe CCN Metalac od 22. do 27. učestvovaće na Trci oko Irana, značajnom takmičenju iz kalendara UCI Azijskog Tura. Od srpskih vozača u timu koji će pratiti Miroslav Boćanin, nekadašnji direktor reprezentacije Jugoslavije, i Finac Anatoli Sizko, naći će se Marko Stanković i Marko Polumirac. Pored njih u sastavu će biti još Lukas Kalt i Mihael Oborn iz Švajcarske i Finac Anti Sizko.

- U momentu kad se još nismo konsolidovali sa reprezentacijom i kad se veliki broj trka otkazuje, pokušavamo da našim vozačima omogućimo što bolji program. CCN Metalac, uprkos skromnom budžetu planira krajem godine i trke iz UCI Amerika Tura. Želja nam je se naši biciklisti praktično „iškoluju“ za vožnju u profesionalnim ekipama, odnosno da se dovedu u priliku za angažman u njima – objasnio je Radiša Čubrić iz CCN Metalca.

U skladu sa činjenicom da su trke domaće drumske Lige retke i da na njima ne vlada dovoljno jaka konkurencija, kombinovana ekipa kraljevačkog Metalca i čačanskog Borca učestvovaće za vikend na Gemenc kupu u Mađarskoj. U sastavu su Miloš Borisavljević, Marko Stojanović, Jovan Zekavica, Stefan Stefanović i Marko Danilović, uz posebno pojačanje u vidu olimpijca Gabora Kase iz subotičkog Spartaka.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem