Srbi odlični na kraju trke oko Karpara

Ponedeljak, 6. maj 2013
Srbi odlični na kraju trke oko Karpara Odličnu formu na Trci oko Karpata srpski vozači mlađi od 23 godine potvrdili su i na poslednjoj etapi voženoj 118 kilometara od Radvufa do Tarnufa u Poljskoj. Čak četiri naša predstavnika liniju cilja overili su u vremenu pobednika, miljenika domaće publike Pavela Franžčaka.

Kad je štoperica stala na 2:51,55, Jovan Zekavica bio je sjajan 14, a nedaleko od njega, Miloš Borisavljević  zaključio je etapu kao 20. Stefan Stefanović bio je 58, dok je Marko Danilović ubeležen kao 76. vozač koji se domogao finiša u vodećoj grupi. Jedino Marko Polumirac nije završio etapu.

Zahtevna trasa uz tri kategorisana uspona bila je za Holanđane i Belgijance izazov koji su uspešno savladali i kontrolisali. Pokušaji begova  Rusa i Čeha bili su neutralisani, a u jednom pokušaju odvajanja našao se i naš Borisavljević. Na kraju, pobednika je iznedrio grupni sprint.

- Veoma sam zadovoljan kako su se naši biciklisti pokazali na jednoj veoma važnoj trci u kategoriji „U23“. Uvideli su da mogu da se nose sa najjačim rivalima bilo gde u Evropi. Od 29 ekipa na startu samo je 21 završila trku, a mi smo u takvom odnosu snaga bili deseti. Pokazalo se da nas je stara boljka vožnje na hronometar koštala boljeg plasmana – komentarisao je selektor Radiša Čubrić.

Najbolji srpski biciklista u generalnom poretku ostao je Zekavica kao 28. Vozač Borca iz Čačka imao je na kraju zaostatak od 57 sekundi u odnosu na slavodobitnika Stefana Poutsme iz Holandije. Činjenica da su i Marko Danilović (+1,00) i Miloš Borisavljević (+1,01) bili 33, odnosno 34, govori samo da imamo jednu sjajnu generaciju obrtača pedala za vrhunske okršaje.
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem