SR Suntour - najveći proizvođač suspenzija

Utorak, 13. januar 2009
SR Suntour - najveći proizvođač suspenzija SR Suntour već ranije pominjani na forumu sa high-end drumaškom i MTB grupom, na sigurnom je putu da postane svetski lider u proizvodnji amortizera sa proizvedenih 4.5 miliona primeraka u prošloj godini.

Ta je kompanija, pod vodjstvom Daisuke Kobayashija, je već neko vreme u vrhu proizvodnje magnezijumskih suspenzija, a od avgusta 2008 od kako je i Marzoccchi prešao u ruke kompanije Tenneco Inc, Suntour proizvodi za njih sve modele u svojim pogonima na Tajvanu. U tu svrhu Suntour je osnovao novi high-end pogon u gradu Changhua u kojem nastaju svi Marzocchi proizvodi.

Novi vlasnik Marzocchi-ja, Tenneco Inc. je američka korporacija, jedna od vodećih u svetu u dizajni, proizvodnji i prodaji sklopova za kontrolu vožnje vozila i kontrolu emisije izduvnih gasova, kako u segmentu delova u proizvodnji vozila, tako i u snabdevanju tržišta rezervnim delovima. Iako se tvrdi da se radi o pogonima visokog kvaliteta i izrade - evidentna je činjenica da je Marzocchi sve dalje od one dobre reputacije koju je nekada imao.


SR Suntour, kompanija koja pored suspenzija u proizvodnom programu ima i pogonske komponente i komponente za električne bicikle sa uspehom je završila prošlu sezonu sa rastom od 30% kojim je dostigla godišnji promet od 4,5 miljarde USD.
Najveći deo proizvodnje SR Suntour-a se ostvaruje u Kini, u dve fabrike smeštene u gradovima Shenzhen i Kunshan u kojima je prošle godine proizvedeno već pomenutih 4,5 miliona suspenzija. Ove godine će kompleks u Kunshanu biti proširen kako bi udovoljio potrebama nove Giantove fabrike u Tianjinu koja ima potrebe za približno 3 miliona suspenzija godišnje.


Kada smo kod Suntour-a i Evrope - otvorili su i drugo predstavništvo koje ima za cilj da pokrije pored zemalja EU i zemlje istočne Evrope. Lokacija istog je u Gmünd am Tegernsee, Bavaria Nemačka.

Dakle - nemoje se začuditi ako i FOX, Manitou i ostali jednoga dana budu izlazili iz ovih postrojenja. Finansijska kriza + jeftina radna snaga čine čuda...
Tema na Forumu
pise: misaxtr
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem