SP - Australijanci pokorili štopericu

Sreda, 25. septembar 2013
SP - Australijanci pokorili štopericu

Biciklisti Australije osvojili su tri medalje, zlato, srebro i bronzu, odnosno polovinu trofeja drugog dana Šampionata sveta u Toskani u Italiji!

U disciplini hronometar za vozače do 23 godine zlato je pripalo vozaču iz Australije Demienu Housonu a srebro i bronza juniorkama iz zemlje kengura Aleksanadri Nikols i Aleksandri Menli!

Houson je titulu na stazi od 43,5 km osvojio u vremenu 49,49 minuta i na cilju je bio brži od Joana Piloa (Francuska) za 57 sekundi, dok je treće mesto pripalo Lase Norman Hanesnu iz Danske sa 1,10 minuta zaostatka. Učestvovala su 74 vozača.

Francuskinja Severin Ero osvojila je juniorsku zlatnu medalju na stazi od 16,2 km u vremenu 22,42 minuta. Od Aleksandre Nikols (Australija) bila je brža za dve sekunde, a od Asutralijanke Aleksandre Menli koja je osvojila bronzu osam sekundi. Učestvovalo je 47 juniorki.

Trećeg dana u trci juniora slavio je na stazi do 21,8 km Igor Dekrane iz Belgije u vremenu 26,56 minuta isred Matiasa Krigbauma (Danska) koji je imao osam sekundi slabije vreme i Zejka Mostova (SAD) sa 20 sekundi zaostatka.

Srbija nema predstavnike na SP u Toskani u disciplinama hornometar. U drumskim trkama u  eliti za muškarce startovaće Ivan Stević (OBK Beograd) a u eliti za dame Dragana Kovačević (Avala) za koju troškove snosi klub.

U kategoriji biciklista do 23 godina na stazu će izaći Miloš Borisavljević (CCN Metalac), Jovan Zekavica i Marko Danilović (Borac Čačak).

U trkama za juniorski uzrast voziće Jelena Erić (CCN Metalac) i Luka Kotur (Partizan).

U stručnom štabu su selekor seniora Radiša Čubrić i selektor juniora Saša Gajičić.

Vođa delegacije BSS biće Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije a sekretar tima je Aleksandra Vantović.

 
Srbi na SP
 

27. septembar – juniorke (82 km) od 8,30: Jelena Erić, vozači do 23 godine (173 km) od 13,00: Miloš Borisavljević, Jovan Zekavica i Marko Danilović.

28. septembar – juniori (140 km) od 8,30: Luka Kotur, žene – elita (141,5 km) od 14,00: Dragana Kovačević.

29. septembra – muškarci elita (272,26 km) od 10,00: Ivan Stević.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem