Solidan start MTB reprezentacije u Medulinu

Nedelja, 14. april 2013
Solidan start MTB reprezentacije u Medulinu

Članovi srpske reprezentacije u planinskom biciklizmu otvorili su sezonu jakom trkom C1 kategorije kros kantri olimpijske discipline Premantura na čuvenoj brdskoj stazi u hrvatskom Medulinu. Najbolji učinak u seniorskoj konkurenciji ostvarila je Jovana Crnogorac koja je bila četvrta.

Prvakinji Srbije u mauntin bajku, na drumu i u ciklo – krosu za dlaku je izmaklo postolje iza Poljakinje Katarine Solus – Miskovic. Među damama najubedljivija je bila Slovenka Tanja Žakelj koja je pet krugova od po 25 kilometara prevezla za sat 25 minuta i 33 sekunde. Crnogorac je u odnosu na slavodobitnicu upisala zaostatak od preko šest i po minuta.

- Jovana je bila dobra, odlično vukla, ali je u poslednjem krugu popustila tempo. Šteta je što nije izborila podijum – komentarisao je selektor reprezentacije Nemanja Vajs.

U konkurenciji seniora, Aleksa Marić trku je zaključio na 35. mestu. Srpski predstavnik je šest krugova dužine 30 kilometara prešao šest i po minuta sporije spram pobednika Mareka Konva iz Poljske.

Jelena Erić bila je druga u kategoriji juniorki. Biciklistkinja kraljevačkog CCN Metalca imala je skoro sedam minuta zaostatka u odnosu na prvoplasiranu Ukrajinku Dinu Gorduk. Aleksandar Roman bio je peti junior, šest i po minuta iza Izraelca Amita Krispila. Sjajan rezultat ostvario je i Marko Kasapović koji je u trci kadeta bio drugi, minut i po sporiji spram uzdanice domaćina Marina Zorka.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem