Reprezentacija Srbije 15. u vožnji na hronometar na trci u Rumuniji

Četvrtak, 7. jul 2011
Reprezentacija Srbije 15. u vožnji na hronometar na trci u Rumuniji

Biciklistička reprezentacija Srbije zauzela je 15. mesto u prvoj etapi trke u Sibiu u Rumuniji (kategorija 2.2 za olimpijske bodove), ekipnom hronometra na 10,6 km od Poplaca do Sibiua.

Esad Hasanović, Jovan Zekavica, Marko Stanković, Žolt Der, Goran Šmelecerović, Marko Bogdanović i Aleksandar Milivojević imali su 40 sekundi slabije vreme od pobedničke selekcije Arbo iz Austrije. Austrijanci su stazu prošli za 10,17 minuta. Drugo mesto sa 44 stotinki zaostatka pripalo je ISD Lampreu (Ukrajina) dok je treći tim Kios (Ukrajina) sa 7 sekundi slabijim vrrmenom. Startovalo je 129 biciklista iz 20 ekipa.

U generalnom plasmanu poveli su vozači Arboa, a prvi je Rikardo Zoidl koji u ovom timu ima najmanji startni borj i on će nositi žutu majicu u drugoj etapi 7. jula od Sibiua do Avriga, najdužoj na trci od 199,5 km. Srpski biciklisti plasirani su od 84. do 89. mesta sa po 40 sekundi zaostatka a Hasnović, sa najmanjim startnim brojem, zauzima 84. mesto.

Trka ima ukupno pet etapa i 480 km, a voziće se još jedan individualni hronometar kao i dve brdske etape sa usponima na preko 2.000 metara.

- Konkurencija je dobra, jer su organizatori podigli nagradni fond sa 22.000 evra na skoro 27.000 evra pa su došle jake ekipe – kaže selektor Radiša Čubrić.- Mi ništa nismo poseeno očekivali od hronometra, nemamo specijalne bicikle i ovo je bilo najbolje što smo moli da postignemo. Zaostatak nije veliki, desetak ekipa se sabilo u deset sekundi razlike.  Nadam se da će Der jurišati na postolja u etapama, a na Hasanovića računam za visoko mesto u generalnom plasmanu.

Bilo je planirano da učestvuju dve selekcije iz Srbije, reprezentacija i kragujevački Radnički, ali je iz tehničkih razloga krenula samo jedna ekipa i to reprezentacija u nešto izmenjenom sastavu sa dva vozača Partizan „Pauer muva“ (Hasanović, Zekavica), dva vozača Radničkog (Der i Šmelcerovć), dva vozača Metalca (Stanković i Milivojević) i jednim biciklistom Železničara MBN (Bogdanović).

KOMENTARI
 • simalens

  Milos S. (simalens)

  9. jul 2011 20:00h

  Ljudi da nije malo nerealno vreme (10 min) za 10 km?

 • zogu

  Jovan (zogu)

  11. jul 2011 14:23h

  Nije nerealno, vozi se preko 60 na tako kratkim hronometrima, na turu kancelara vozi 55 km/h prosek na 40 km.

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem