Razočarana Jovana 18. na svetskom prvenstvu u MTBu

Subota, 31. avgust 2013
Razočarana Jovana 18. na svetskom prvenstvu u MTBu Više sreće trebalo je Jovani Crnogorac za zapaženiji rezultat na Svetskom prvenstvu u mauntin bajku. Naša najbolja biciklistkinja, pre dvanaest meseci 14. na planeti, ove godine u Južnoafričkoj republici, nažalost, nije mogla dalje od 18. mesta u konkurenciji 35 takmičarki mlađih od 23 godine na jednoj od najteže koncipiranih staza ikad.

Titulu iz Austrije u Pitermaricburgu, glavnom gradu južnoafričke provincije Kvazulu – Natal, odbranila nepopustljiva Jolanda Nef iz Švajcarske. Srpska reprezentativka startovala je kao četvrta.

- Trema i emocionalna praznina zbog izrazito zahtevnih tehničkih delova staze učinili su da Jovana totalno blokira. Imala je loše izdanje, ali, jednostavno, to je svetsko prvenstvo, jedna trka u kojoj sreća može da te pogleda, pa da iznenađujuće ostvariš neki sjajan rezultat ili da te fortuna napusti i da posustaneš baš kad ne treba – komentarisao je selektor MTB reprezentacije Nemanja Vajs.

Strateg nacionalnog tima smatra da je Jovana „zakazala“ pre svega na spustu i jako opasnim deonicama.

- Strah ju je osvojio. Ispadala se pošteno, i to na najvećem kamenju, što ju je koštalo nekoliko pozicija. Nikako nije mogla da uhvati ritam. Čak više uopšte nije bilo pitanje Jovanine tehnike, nego briga da ne završi na zemlji i ozbiljno se povredi. U takvoj situaciji, praktično je nemoguće do dobrog rezultata. Jovana je mnogo tužna i ovo je veliki šok za nju. Analiziraćemo sve što nije valjalo, a okrećemo se poslednjem nadmetanju Svetskog kupa u Norveškoj sredinom septembra i etapnoj trci u Maleziji krajem meseca – objasnio je Vajs. 
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem