Rajović u majici za najboljeg mladog vozača na juniorskoj trci u Slovačkoj

Nedelja, 1. septembar 2013
Rajović u majici za najboljeg mladog vozača na juniorskoj trci u Slovačkoj Posle dve od četiri etape međunarodne juniorske trke „Cena Slovenska 2013“ u Slovačkoj, kadet Dušan Rajović vodi u plasmanu mladih vozača, zbog čega na leđima nosi belu majicu. Nada kraljevačkog CCN Metalca ima 15 sekundi bolje vreme od domaćeg bicikliste Adriana Foltana.

Rajović je ostvario 12. vreme na individualnom hronometru kojim je otvoreno nadmetanje. U borbi protiv sata na putu dugom sedam i po kilometara u Žilini slavio je Poljak David Salamača posle devet minuta i 53 sekunde, dok je naš reprezentativac štopericu zaustavio 25 sekundi kasnije.

Na drugoj etapi voženoj 77 kilometara oko glavnog grada Slovačke najbolje plasirani srpski biciklista bio je Luka Kotur kao dvadeseti. Vozač beogradskog Partizana domogao se linije finiša devet sekundi za pobednikom Jonatanom Dinklerom iz Nemačke. U vremenu glavne grupe, etapu su zaključili i Nikola Rosić, kao 28, i pomenuti Rajović, kao 31. Saša Selaković upisao je zaostatak od minuta i deset sekundi.

Na čelu generalnog poretka nalazi se Nemac Konrad Gešner. Rajović je 11. pri 29 sekundi zaostatka. Kotur je 36 (+01,13), Rosić 52 (+01,48), a Selaković 65 (+03,01).
KOMENTARI
 • GoranLe

  (GoranLe)

  2. sep 2013 16:11h

  Daće bog da mu i ostane na ledjima do kraja trke
  Bravo Rajiću samo napred i sa srećom
  a i vama momci sa srećom pa pritisnite te pedale malo jače.

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem