Pavlović vodi jaku šestorku u Soči

Četvrtak, 29. mart 2012
Pavlović vodi jaku šestorku u Soči

Predsednik Stručne komisije BS Srbije Radomir Pavlović nekadašnji reprezentativac, vodiće jaku reprezentaciju Srbije na trku „Velika nagrada Sočija“ u Rusiji u kategoriji 2.2 koja će se održati od 4. do 8. aprila. Reprezentacija polazi na put 2. aprila.

Ureprezentacijusupozvanačetvoricakandidatazaolimpijskutrku  IvanStević iGaborKasa (Manisaspor), EsadHasanović iŽoltDer (Radnički, Kragujevac) kaoi NikolaKozomara(Partizan) iMarkoStanković (Metalac, Kraljevo). UstručnomtimujeimehaničarBožidarJovanović.

- Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta Srbije bez čije podrške ne bismo mogli d realizujemo veoma kvalitetan, ali i skup program priprema za OI u Londonu – kaže Pavlović.- Trka je veoma jaka na interesantnoj stazi, sa dobrom konkurencijom i sigurno će nam koristiti.

Prošle godine, Srbija je, zbog skupih avio karata,  stratovala sa četvoricom vozača (Stević, Jovanović, Der i Hasanović), ali se Stević u prvoj etapi voženoj po ledenoj kiši smrzao i odustao. Na kraju, posle šest etapa, najbolji plasman zabeledžio je Der na 32. mestu, Hasanović je bio 64. a Jovanović 65. Pobedio je Nemac Bernd Šreder (Šparkase) po dosta čudnim okolnostima, jer je u petoj etapi Rus Rudaskov, koji je u tom trenutku ubedljivo nosio žutu majicu, proklizao na tramvajskim šinama, pao i izgubio vodeću poziciju. Završio je na trećem mestu, iza Šredera i Ukrajinca Šejdika.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem