Montague - military folding MTB

Petak, 23. maj 2008
Montague - military folding MTB MTB koji se presavija - ma daj! E pa evo, ovaj može da se 'zgužva' na veličinu rastavljenog FS. Dobra stvar je da mu se ne lomi nijedna glavna cev. Caka je u dve 'stem' cevi, 'prave' koja ima zglob oko koga se zadnja vila rotira kad se bajk savija, i druge, koja se za gornju cev učvršćuje qr-sistemom sa sigurnosnim mehanizmom protiv slučajnog otvaranja.

Razvijen je za američku vojsku, a neko vreme je, pored civilnim službama, dostupan i široj javnosti.

video: http://www.militarybikes.com/paratroopervid.html (3.4 mb)Bike košta 700$ i ne dolazi sa bog zna kakvom opremom (trenutno SRAM X-5, RST suspenzija - mada na drugim mestima za 500$ dobijate običan bajk sa ~alivio opremom), ali osim rama je sve standardno i podložno promeni u domaćim uslovima.

Ostaje pitanje koliko je ovaj bicikl zaista praktičan za ozbiljnije vožnje, a koliko je u pitanju samo 'Brate imam bajk što ga voze marinci!' elitizam ljudi koji će ga vozati po parku i onda spakovati u gepek.

O tome šta vojnici rade s biciklom kad pripuca bolje ne počinjati, mada se vidi vizionarstvo dizajnera domaćeg jurišnika "Orao" (u zao čas ga pomenuh) koji, kako ga hvale, može da obori 8 od 10 biciklista u naletu.

Lazanjski se na ovo pitao ko bi to napao zemlju biciklima - evo, i to ima.

Tema na Forumu
pise: mixitron
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem