Milica Rakić pobedila u Poreču

Nedelja, 14. april 2013
Milica Rakić pobedila u Poreču

Milica Rakić, mlada biciklistkinja BK Novi Sad pobedila je na trkama u Poreču koje je Olimpijski komitet Hrvatske organizovao pod sloganom „Iz Poreča za Utreght“ kao do priprema mladih takmičara za letnji Olimpijski festival mladih Evrope (Ejof) od 14. do 9. jula.

U reprezentciji su bili Andrej Galović (Partizan), Aleksandar Petrović (Borac), i Dušan Rajović (CCN Metalac) kao i Milca Rakić (BK Novi Sad).

- U drmskoj trci, četiri biciklistkinje, koliko je startovalo, priključilo se muškarcima posle deset krugova i Milica Rakić je na cilju pretekla  Panackovu iz Slovačke i Mađaricu Borižu – kaže Saša Gajičić selektor za mlađe kategorije koji je vodio srpsku selekciju u Poreču, a troškove je snosio Olimpijski komitet Srbije.- U muškoj trci na 76 km od 20 krugova, Slovenci Oven i Zupančić su stigli oko tri minuta pre grupe u kojoj je 17. mesto zauzeo Rajović, dok je Petrović „pustio“ na pola trke i sustgnut je. Mladi Galović nije startovao zbog povrede kolena.

Istog dan vozio se i brdski hronometar na 2,9 km, Rakićeva je ponovo pobedila ispred Boriže (Mađarska). Ukupno je bila 45. u konkurenciji sa dečacima i naravano, prva kod žena.

- Pobedio je kod dečaka Černe iz Slovenije, Rajović je bio 24. sa 1,01 minuta zaostatka, a Petrović 17. sa 1,06 minuta slabijim vremenom. Per iz Slovenije je pobedio u generalnom plasmanu, Rajović je završio 23, Petrović 34, a Rakićeva 47. u ukupnom plasmanu u konkurenciji 65 dečaka i devojčica. Šteta zbog povrede Galovića, nije mogao da pokaže šta može – dodao je Gajčić.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem