Merida 2009

Petak, 31. oktobar 2008
Merida 2009 Meriga je za 2009 godinu spremila čak 70 različitih modela bicikala raznih namena, očigledno sa velikim ambicijama da dobro zatrese sve konkurentnije tržište dvotočkaša.

Meridin tim u Nemačkoj je imao i najviše uticaja na sam dizajn bicikala, sa veoma impresivnim detaljima na ramovima, koji idu sve do same grafike.

Ono što je odmah primetno kod MTB varijanti je i sama izvedba cevi ramova, koji su izrađeni od poslednjih generacija karbona, HFS i TFS alu legura.
Vodeću ulogu sada ima već dobro poznat fulsus "ninety six" u karbon izvedbi, težine rama od svega 1860g i ukupnom težinom od 9 kg. Nažalost, njegova težina što se novčanika tiče  mnogo je jača - £ 7499.99  za naše pojmove praktično je nedostižna cifra. Naravno, postoje i jeftiniji modeli u ovoj izvedbi, tako da će ipak ovaj bajk biti ne samo u izlozima, već i na terenu gde mu je i mesto.


Sledeći novitet je pod nazivom "One-Five-0" fulsus sa 150mm zadnjeg hoda, plivajućom zadnjom disk kočnicom, FOX 36 RL prednjim amortizerom. Jeftiniji model ima RS Domain amort, i shimano SLX grupu.
Trans-Mission je 'allround' model napravljem za sve moguće situacije na terenu u toku celodnevnih dešavanja. 130mm zadnjeg hoda, najjači model opremljen je FOX-om i nazad i napred ( RP32 i Talas 32 ), a cene ide od najjačeg modela sa £3499.99 pa naniže...
Ako ste mislili da ovde nema mesta za hardtail - varate se, jer će i njega biti - naravno u karbon verziji sa svim najjačim race delovima za £3499.99. Slabije serije će naravno biti i jeftinije.
Pored ove "race" serije, biće naravno i onih HFS i TFS modela sa slabijom opremom, ali i višestruko nižom cenom, pa će tu svako moći da u okviru svojih mogućnosti nađe sebe.
Biće u ponudi i tzv. hibrida - za gradsku i opuštenu vožnju, a tu su i road, cyclocross i TT varijante za one kojima je asvalt mnogo draži.
Tema na Forumu
pise: arioth
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem