Lopovi obili kombi srpske reprezentccije u Budimpešti i odneli sve bicikle i točkove!

Nedelja, 24. jul 2011
Lopovi obili kombi srpske reprezentccije u Budimpešti i odneli sve bicikle i točkove!

Vozilo reprezentacije Srbije obijeno je na parkingu hotela u Budimpešti u noći između subote i nedelje i iz njega su odneti svi bicikli, svi karbonski točkovi i rezervni aluminijski točkovi!

Srpski biciklisti nisu startovati u drugom delu „Srednje evropske trke“ u kategoriji 1.2 u glavnom gradu Mađarske plannirane u nedelju i vratili su se u Srbiju.

- Došao sam u hotel u subotu uveče oko 21,30 i parkirao vozilo odmah na ulazu parkinga, koji je, navodno, bio obezbeđen. Proverio sam i sve brave da li je sve zaključano, to mi je navika. Međutim, recepcioner je prilikom mog dolaska gledao TV, a jutros oko 6,30 kada sam ustao i krenuo da pripremim bicikle za start, ponovo je bio prilepljen za ekran. Toliko o „čuvanom parkingu“. U jednom trenutku, kada sam video prazan kombi, pomislio sam da je u pitanju „skrivena kamera“ i da se neko sa nama šali, jer nisam mogao da poverujem da niko nije opazio lopove koji su morali da iznesu osam bicikla i 12 rezervnih točkova – kaže vođa reprezentacije Srbije, šef struke u niškom Železničaru MBN Miroljub Krstić.- Ovo je veliki udarac ne samo u materijalnom pogledu, već i u takmičarskom, jer je sezona u punom jeku, svaki dan izgubljenog treninga je nenadoknadiv, a teško je voziti na novom biciklu koji ti potpuno ne odgovara.

Policija je izvršila uviđaj, prvo žandramerija, pa i policajci u civilu, uzeti su otisci prstiju iz kombija i pokrenuta je istraga. Dobri poznavaoci prilika smatraju da je kombi „tipovan“.Ovakvi bicikli, specijalno pravljeni za vozača (na ramu je ispisano ime bicikliste), teško se prodaju jer su isuviše upadljivi i ako polcija brzo ne pohvata lopove, verovatno će završiti u delovima a ramovi će biti prefarbani.

- Ne kaže uzalud narod da lopovi udaraju prvo na sirotinju. Jedva smo sakupili novac da nabavimo dobre bicikle a sada su naši reprezentativci Esad Hasanović, Dragan Spasić i Filip Pavlović ostali bez njih – kaže mladi menadžer Partizan „Pauer muva“ Dušan Banović. –Ukradili su i odlične bicikle Žoltu Deru i Goranu Šmelceroviću iz kragujevačkog Radničkog i nešto slabiji model Marku Stankoviću iz kraljevačkog Metalca. Ovo nam je za nauk, da ne idemo tamo gde nismo dobrodošli. Jedva smo dobili pozive za trke u Miškolcu i Budimpešti, Mađari nisu hteli da nas prime jer smo im konkurencija za olimpijske bodove i tek posle dugačkih pregovora su nam dozvolili start. Završilo se katastrofom...

Selektor Radiša Čubrić je očajan:

- Ne mogu da verujem, kako nas je ove sezone poterao maler! Prvo se povredio Der na trci u Grčkoj i pauzirao je skoro dva meseca. Potom su se na trci „Kroz Srbiju“ povredili Spasić, Stević i Jovanović i reprezentacija je bila desetkovana skoro mesec i po dana. Ova krađa može da nas dotuče! Planirali smo bodove na ove dve trke, jer se Der vratio u formu, Spasić na drum, a završili smo sa tri boda Dera u Miškolcu i štetom od nekoliko desetina hiljada evra!

Na trci u Miškolcu pobedio je Hrvat Kvasina iz Loborike solo sa tri sekunde ispred Rusa Antonova i Mađara Nađa. U grupi od sedmorice biciklista sa zaostatkom od tri sekunde bio je Der na osmom mestu i osvojio je tri olimpijska boda. Plasman ostalih srpskih biciklista: 19. Marko Stanković + 44, 22. Šmelcerović – isto vreme, 80. Hasanović +1,04 minuta, 82. Filip Pavlović + 1,14 minuta zaostatka itd.

KOMENTARI
 • lukaj

  Luka J. (lukaj)

  24. jul 2011 22:20h

  strasno...

 • Gosha

  Gosha (Gosha)

  25. jul 2011 01:22h

  Toliko o europejcima iz napredne civilizacuje,gde samo cveta cveće i pevaju ptice...Ne verujem da su bicikli i osigurani...Kod nas se na muku skupi novac za bicikl,a o osiguranju niko i ne misli...Sva sreća da ministarstvo za omladinu i sport jedva čeka da uloži novac u kupovinu novih bicikala (VIC)...Ostaje Vam mogućnost da se preregistrujete u trećerazredni fudbalski klub (kukuruz liga) i da konkurišete za podsticajna sredstva...Dobijate novac sigurno.Ko Vam je kriv što derete kožu po asfaltu pa trčite da što pre sednete na bicikl i završite etapu,umesto da se valjate po "tvrdoj" travici kao "pravi" muškarci...

 • misaxtr

  Miša ( misaxtr ) J. (misaxtr)

  25. jul 2011 11:15h

  http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/281659_1971043988483_1014498613_31796474_7772951_n.jpg
  Ovako se to radi......ko još ostavlja profi bajkove u kombiju, autu i sl....ne bih svoje ostavio ni u policijskoj stanici - samo uz mene idu!

 • Trajkociklista

  Igor R. (Trajkociklista)

  25. jul 2011 12:40h

  Kavi europejci, to su samo Madjari ;-)
  Nasa reprezentacija ocigledno nije videla ovakav znak na ulasku, u na svakom parkingu autoputa kroz madjarsku ?
  http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/268345_2148417796391_1424724891_2546464_7678158_n.jpg
  Odes da pisas, ili menjas gumu, a majstori ti opeljese auto za to vreme ! Mojoj tetki su u Segedinu jednom ispraznili SVU mesecnu kupovinu, u vreme kada je shoping u Segedinskim marketima bio isplativ (kod nas jos nije bilo megamarketa) dakle pricamo o ulju, salami, mleku i drugim kucnim potrebstinama .. a gde su tu lepi bicikli :D

 • GoranLe

  (GoranLe)

  25. jul 2011 13:14h

  Strašno momci otišli da zarade olimpiske bodove a vratili se bez sopstvenih bicikla. Pa ko nam je kriv kad ne možemo da shvatimo ujedinjenu evropu (ŠTO JE MOJE TO JE MOJE, A ŠTO JE TVOJE TO JE I MOJE I TVOJE ) naravno ako stigneš pre mene da uzmeš.Kako bilo da bilo lepo su nam naše drage komšije stavili do znanj da njma treba ti bodovi a ne nama štaćemo mi na olimpijadu zar nismo u krizi. A što se tiče preregistracije u fudbalske klubove ja imam bolju ideju da zabranimo fudbal na godinu dana i izadjemo iz finansiske krize krize, jer mislim da nije dobra ideja da se registrujemo kao fudbalski klub nisi pogrešio apsoluto se slažem jedino tako i preko stranke danas možeš profitirati.

 • Vesa

  Ranisav V. (Vesa)

  25. jul 2011 19:11h

  a i nisu neki bicikli

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem