Legendarnom Miodragu Marinkoviću UCI medalja u Sloveniji

Utorak, 11. jun 2013
Legendarnom Miodragu Marinkoviću UCI medalja u Sloveniji

Nekoliko decenija pošto je na juniorskom prvenstvu u velodromskom biciklizmu zablistao svetskom medaljom srebrne boje, proslavljeni as na dva točka Miodrag Marinković ponovo je ime ugravirao u istoriju srpskog sporta.

Biciklista koji je svojevremeno proslavio klub OBK iz Beograda, kao veteran izborio je najniži stepenik pobedničkog postolja 9. juna u Ljubljani na Maratonu Franja BTC Siti. Reč je trci u okviru popularnog UCI Vorld Sajkling Tura, najvećeg takmičenja za Masterse i amatere na planeti pod pokroviteljstvom Međunarodne biciklističke federacije.

Okitivši se bronzom u konkurenciji preko sto vozača godišta između 1954 . i 1958, Marinković je ujedno obezbedio i učešće na Svetskom prvenstvu Mastersa, koje je i svojevrsno finale UCI Vorld Sajkling Tura, u italijanskom Trentu od 19. do 22 septembra. Na trasi dugoj 156 kilometara slavio je Italijan Franko Abruceti.

- Miodragova bronza je zaista veliki uspeh za srpski biciklizam. Svaka medalja koju dodeljuje UCI ima ozbiljnu težinu, a nažalost, takve nam nedostaju da slavimo i širimo naš sport – komentarisao je Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije

Takmičenje u Ljubljani jedno je od najmasovnijih i okuplja oko 4000 rekreativaca i veterana. Valja naglasiti da će se na identičnoj stazi 2014. održati finale UCI Vorld Sajkling Tura.-

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem