Kratke Vesti

Nedelja, 7. januar 2007
Kratke Vesti - Floyd Landis sakuplja dobrovoljne priloge u visini od 2 miliona dolara kako bi pokrio troskove za odbranu od optuzbe da je koristio nedozvoljena doping sredstva na Touru 2006.

- Krajem marta mozemo ocekivati konacnu odluku u slucaju Floyda Landisa. Perero postaje nestrpljiv i zeli brzo razresenje jer ne zeli vise da bude "virtuelni" pobednik Tour-a 2006.

- Jan Ulrich pregovara sa timovima iz druge divizije o mogucem angazmanu.

- 36. godisnji Erik Zabel ce voziti i narednu sezonu.

- Ivan Basso, posto je izbacen iz CSC ekipe zbog sumnje u umestanost u Fuentes aferu, potpisao je dvogodisnji ugovor za Discovery Channel ekipu. Ugovorom pristao je na DNK analizu ukoliko bude neophodna. Bjarne Riis, sportski direktor CSC ekipe, nemoze da  prezali gubitak glavne zvezde CSC ekipe, i nemoze da shvati iz kog razloga Basso nije pristao na DNK test dok je jos bio pod ugovorom u CSC ekipi.

- Udruzenje Pro-Tour timova formalno je iskljucilo Discovery Channel ekipu jer je ista angazovala Ivana Bassa i tako prekrsila interni dogovor svih Pro-Tour timova koji kaze da ekipa ne sme da angazuje vozaca koji je koristio doping. Medjutim ta odluka jos uvek nije imala nekog uticaja na zvanicni status dozvole Discovery Channel ekipe. Zbog nesuglasica izmedju UCI-ja i organizatora velikih trka (Giro, Vuelta, Tour,...) postoji velika mogucnost da ce od ove godine organizatori po samoj volji pozivati timove za trke a ne kao do sada sto je bilo pravilo da sve Pro-Tour ekipe moraju ucestvovati.
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem