Kiša pokvarila spektakl na Svetskom prvenstvu

Ponedeljak, 30. septembar 2013
Kiša pokvarila spektakl na Svetskom prvenstvu

Radiša Čubrić, selektor seniorske biciklističke reprezentacije nije zadovoljan kako su srpski biciklisti završili učešće na Šampionatu sveta u Tosani:

- Jedini rezultat vredan pažnje je 31. mesto Jelene Erić u trci za juniorke i u razvoj ove biciklistkinje moramo da ulažemo još više, ona je jedna od naših uzdanica za Rio. Stević nije završio trku u eliti. Vozio je u grupi sve do krugova u Firenci kada su počeli i padovi, kao domine, i sišao je sa bicikla. Realnost je da bi i da je vreme bilo idealno, sa mukom završio trku jer nije imao adekvatne pripreme. Što se tiče biciklista do 23 godine, Jovan Zekavca je pružio najviše, malo je nedostajalo da završi trku. Miloš Borisavljević, od koga sam najviše očekivao još jednom nije imao dan. Marko Danilović je vozio za nijansu slabije od trenutne forme.  Ovakav bilans je naša realnost, dobili smo onoliko koliko smo ulagali u programe i kako odlazimo na trke. Ono čime možemo da budemo zadovoljni je činjenica da smo imali kvalifkovane vozače za elitu i do 23 godine što nije ni malo lako, neke zemlje nisu uspele ni to.

Ocenjujući trku u eliti, Čubrić je podvukao:

- Italijani su dominirali tokom većeg dela, Španci su preuzeli komandu u finišu, ali je snalažljivi i čvrsti Portugalac Košta pobedio po onoj narodnoj “Dok se dvojica svađaju - treći koristi”. Italijani su ostali bez medalje na žalost velikog broja navijača. Najveći gubitnik je Španac Valverde koji je, po mom mišljenju, poklonio titulu Košti. Svaka čast biciklistima, kiša je bila užasna, nisam doživeo takvo nevreme na šampionatima sveta, brisači na kolima su bili nemoćni, mnogo padova i haos uticali su i na konačan rasplet jer su brojni favoriti odustali. Ovo je jedna od najtežih trka koje sam gledao ne toliko zbog staze koliko zbog paklenih vremenskih uslova i po tome će se, siguran sam, dugo pamtiti.

U trci za žene – elita odustala je Dragana Kovačević, a u trci juniora Luka Kotur.

KOMENTARI
  • lalasosa

    Igor (lalasosa)

    30. sep 2013 20:40h

    Ipak suvise odustajanja za dugogodisnje reprezentativce,pa i one nove.Los dan za takve vozace moze biti pukla guma slomljen prenos,macka na putu i tako to a nikako spremnost da se izveze cela trka.Postavlja se pitanje da li treba biti zadovoljan time sto cu ucestvovati svaki put i nemati nikakav rezultat,ili neucestvovati dok god se ne stvori prava ekipa ili pojedinci.Jedina svetla tacka u reprezentaciji je Jelena i svaka joj cast opravdala je ucesce,ostali bi trebali da porade na kondiciji,da bi ucestvovali na sledecem.

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem