Kasa treći na trci oko Bohnjada

Nedelja, 14. april 2013
Kasa treći na trci oko Bohnjada

Na otvaranju drumske lige u Mađarskoj u konkurenciji jakih regionalnih i lokalnih timova, sjajni Gabor Kasa izborio je najniži stepenik pobedničkog postolja u konkurenciji seniora. Biciklista Spartaka iz Subotice overio je liniju cilja šezdesetak sekundi za pobednikom i miljenikom domaće publike Peterom Kusterom.

U 125 kilometara kruženja oko Bonjhada rano se izdvojio dvočlani beg iz moćne kontinentalne mađarske ekipe Utensilnord. Kasa ih nije ispratio zbog naletanja na rupu, ali je uspeo sa još četvoricom – petoricom obrtača pedala da se izdvoji iz glavne grupe. Presudno u borbi za treće mesto bilo je poslednje brdo. Svega kilometar i po dug uspon, nagiba do 10 procenata, podstakao je Gabora na odlučujući napad. Srpski biciklista na finiš je došao sam iza prekaljenog Kustera, mađarskog državnog prvaka, i njegovog perspektivnog kolege iz ekipe Petera Palotaia, šampiona Mađarske u kategoriji vozača do 23 godine.

Sjajan rezultat na trci oko Bonjhada ostvario je u juniorskoj konkurenciji Danilo Milošević. Mlada uzdanica beogradskog Partizana bio je posle 75 kilometara vožnje, takođe, treći iza dvojice Mađara. Da omladinska škola crno – belih obrtača pedala sjajno funkcioniše, svedoči i peto mesto Pavleta Kalabe u nadmetanju mlađih kadeta.   

Na trci koja je prvobitno bila zakazana za 19. mart, ali usled nevremena odložena, od srpskih klubova učestvovali su još i Es iz Sombora i As iz Apatina.

KOMENTARI
 • tibiga

  Tibor G. (tibiga)

  15. apr 2013 13:18h

  Veljko Stojnic! iz S-Team prvi u kategoriji mlađi kadeti.
  Ivana Vilim iz S-Team treća u kategoriji žene do 17g. (bila prva pa je promašila skretanje za cilj jer nije bio dovoljno jasno obeležen-obeležen je na banderi sa strelicom od 20'tak centimetara i na putu sa farbom malo koja se već bila isprala)
  Kadeti Nebojša Bogdanović i takmičar iz Subotice bili su među vodećima. Isto promašili skretanje za cilj.

 • tibiga

  Tibor G. (tibiga)

  16. apr 2013 07:28h

  Kasa je treci u ukupnom plasmanu ali u svojoj grupi je drugi.
  Evo rezultatata
  http://bikemag.hu/verseny/a-bajnok-peterek-napja-az-orszaguti-kerekparos-szezonnyiton

 • tibiga

  Tibor G. (tibiga)

  16. apr 2013 08:56h

  Koga interesuju komplet liste što su objavljene. (vremena bas nisu tačna)
  http://bikemag.hu/images/2013/04/Jegyz%C5%91k%C3%B6nyv_szezonnyit%C3%B3.pdf

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem