Jovana Crnogorac treća u Haifi

Subota, 24. mart 2012
Jovana Crnogorac treća u Haifi

Srpska reprezentativka, biciklistkinja BK Novi Sad Jovana Crnogorac koja vozi za turski „Salkano tim“ zauzela je treće mesto u trci na planinskim biciklima u kategoriji C 1 za svetske bodove u Haifi u Izraelu i osvojila 30 poena za rang listu!

Druga dva člana „Salkano tima“, reprezentativac Radničkog iz Kragujevca Bojan Đurđić i mladi as Crvene zvezde Aleksa Marić zauzeli su u trci za elitu sedmo i deseto mesto i osvojili 16, odnosno deset bodova!

- Trka je održana na stazi na kojoj se vozio Šampionat Evrope 2010. – kaže selektor reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu Nemanja Vasj.- Toliko je bila teška da su od deset biciklistkinja samo tri završile! Jedna je pala i prebačena je u bolnicu, ostale su ili popadale ili odustale zbog teških kvarova. Jovani Crnogorac će ovi bodovi pomoći da napreduje na rang listi. Trenutno je sa 307 poena na 78 mestu! I Đurđić i Marić polako ulaze u formu i očekujem sve bolje rezultate.

U ženskoj konkurenciji pobedila je Izraelka Ronen, drugo mesto pripalo je Ruskinji Konolovoj. Kod muškaraca, slavio je estonski šampion Lo.

       - Idućeg vikenda, 30. marta i 1. aprila vozićemo dve izborne trke za reprezentaciju, prvo u Tuzli potom na Popovici na Fruškoj gori „Salkano kup“ u kategoriji C 2 za svetske bodove – najavio je Nemanja Vajs.- Prva reprezentativna akcija je 7. aprila trka u Klužu. „Salkanbo tim“ planira da pošalje Jovanu Crnogorac na Svetski kup 15. aprila u Belgiju u Hofalize, dok još nismo odučili o sastavu muškog dela tima i zavisiće od rezultata i forme.

      U “Salkano timu” su i dve Slovenke, Tanja Žakelj nekadašnja svetska prvakinja do 23 godine i Nina Homovec, Belgijanka Fabri Mels, i Turci Hamza Kanzis, Bajram Eroglu i Jusuf Čabak. U vođstvu ekipe su srpski selektor Nemanja Vajs i Slovenac Luka Kodra.
KOMENTARI
  • gamzzy

    Branislav M. (gamzzy)

    24. mar 2012 23:00h

    Belgijanka Fabri Mels :) :) :)

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem