Jovana Crnogorac druga na trci u planinskom biciklizmu u Turskoj i ušla u prvih sto na svetskoj rang listi!

Ponedeljak, 26. septembar 2011
Jovana Crnogorac druga na trci u planinskom biciklizmu u Turskoj i ušla u prvih sto na svetskoj rang listi!

Biciklistkinja BK Novi Sad Jovana Crnogorac osvojila je 20 svetskih bodova na trci u planinskom biciklizmu u Kocealiju u Turskoj u kategoriji C 2, dok je iz muškog dela reprezentacije Srbije najbolji plasman ostvario Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog na četvrtom mestu i zaradio je 12 poena.

Jovana Crnogorac je trenutno 96. na svetskoj rang listi sa 230 bodova i prvi put u istoriji srpski biciklizam ima plasiranu takmičarku u prvih sto!

Svetske bodove osvojio je i Marko Popović iz novosadskog Ris sajklinga za osmo mesto (četiri poena), dok je Ivan Jovanović iz beogradskog Progresiva za deseto mesto dobio jedan bod. Aleksa Marić, mladi as Crvene zvezde je bio 11. i ostao je „prvi ispod crte“ kada su bodovi u pitanju.

- Trka je bila veoma teška, ne mogu nišpa da zamerim našim biciklistima jer su bili borbeni, vozili su veoma dobro, ali nije se moglo protiv turskih takmičara. Nesportski su im pomagali gurajući ih na usponima i to je i odlučilo da Bojan Đurđić ne bude na postolju - kaže vođa srpske reprezentacije na ovoj trci Nemanja Vajs. – Ispunili smo još deo našeg plana da sakupimo dovoljno bodova i kvalifikujemo makar jednog učesnika za olimpijske igre u Londonu. Sve će zavisti i od bilansa naših konkurenata na rang listi, ali je važno da BSS u saradnji sa sponzrom Salkanom, velikim proizvođačem bicikala iz Turske, ulaže maksimalne napore da obezbedi učešće najboljih srpskih takmičara u planinskom biciklizmu na svim planiranim trkama.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem