Jovana Crnogorac četvrta u Samoboru

Utorak, 5. jun 2012
Jovana Crnogorac četvrta u Samoboru

Srpska bicikliskinja Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) koja ove sezone vozi za turski „Salkano tim“ osvojila je odlično četvrto mesto u trci u planinskom biciklizmu C 1 kategorije za svetske bodove u Samoboru u Hrvatskoj. Ona je trenutno 77. sa 343 poena i sa 25 bodva osvojenih u ovoj trci sigurno će značajno napredovati na listi.

Mladi takmičar Ris sajklinga iz Novog Sada Marko Popović osvojio je 14 bodova osvajanjem visokog osmog mesta u eliti, dok je Aleksa Marić (Crvena zvezda) koji je ove godine takođe vozi u „Salkano timu“, završio 16. prvi ispod crte i ostao bez poena. Najbolji srpski biciklista u planinskom biciklizmu Bojan Đurđić reprezentativac kragujevačkog Radničkog u turskom „Salkano timu“ je zbog stomačnih problema odustao.

- Konkurencija je bila veoma jaka i ova trka je, posebno za Jovanu Crnogorac, bila odlična provera pred Šampionat Evrope u Moskvi od 7. do 10. juna – kaže selektor Sebije u planinskom biciklizmu Nemanja Vajs.- Cilj je da u evropskoj eliti bude među 15 najboljih. Marko Popović bio sigurno bio još bolje plasiran da nije nekoliko puta pao, oseća se da mu nedostaju jake trke. Šteta za Đurđića, nije pokazao koliko može u ovoj konkurenciji.

Tri najbolje biciklistkinje bile su Blaža Klemenčič, Tina Žakelj (obe Slovenija) i Tina Hindlhofer (Austrija) dok su medalje kod muškaraca osvojili Aleksandar Gebauer, Uve Hocervat (obojica Austrija) i Mauro Fineti (Italija).

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem