Jovana Crnogorac 13. n MTB Svetskom kupu u Norveškoj

Nedelja, 15. septembar 2013
Jovana Crnogorac 13. n MTB Svetskom kupu u Norveškoj

Na poslednjem megdanu u okviru MTB Svetskog kupa u kros – kantri olimpijskoj disciplini, održanom u Norveškoj, Jovana Crnogorac zauzela je 13. mesto. U konkurenciji dama mlađih od 23 godine slavila je Švajcarkinja Andrea Valdis ispred zemljakinje Linde Indergrand i Ukrajinke Jane Belomojne.

Naša najbolja biciklistkinja je odlično startovala trku, ali je na polovini prvog kruga, prilikom nezgodnog spusta izgubila lanac za zupčanika. Mehanički problem koštao ju je 30 sekundi. Pošto je sredila defekt, bila je tek 22. od 24. takmičarke. Na najdužem usponu pre okončanja prvog kruga uhvatila je priključak i probila se do 14. mesta. Tad je vozila dobro i nadmetala se sa svojim redovnim konkurentkinjama na najjačim međunarodnim megdanima.

- U finišu je Jovani ponestalo koncentracije na blatnjavom spustu i izgubila je dve pozicije. Ipak, imala je dobru trku, naročito kad se uzme u obzir razočarenje sa Svetskog prvenstva kad je neočekivano bila 18. Idemo u Kinu narednog vikenda, pa potom u Maleziju, rasterećeni, po nove bodove za UCI rang listu – komentarisao je Nemanja Vajs, selektor MTB reprezentacije.

Jovana je posle Norveške upisala novih 16 bodova, što ide u prilog povratku u prvih 30 na planeti. Presek UCI liste urađen 3. septembra pokazao je da je Crnogorac sa 27. pala na 33. mesto.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem