Jelena Erić 12. juniorka na svetskom u planinskom biciklizmu

Subota, 31. avgust 2013
Jelena Erić 12. juniorka na svetskom u planinskom biciklizmu Fantastično 12. mesto na Svetskom prvenstvu u planinskom biciklizmu izborila je naša juniorka Jelena Erić. Junior Aleksandar Roman bio je 54.

Na megdanu koji je pripao Švajcarkinji Alesandri Keler, uzdanica kraljevačkog CCN Metalca ostvarila je u ime Srbije u Pitermaricburgu, glavnom gradu južnoafričke provincije Kvazulu – Natal, odličan rezultat, uprkos činjenici da je počela nadmetanje kao poslednja, četrdeseta, takmičarka..

- Jelena nije mogla da dobije bolji startni broj, pre svega zato što zbog Evropskog prvenstava na drumu nije učestvovala na državnom šampionatu u mauntin bajku, pa je ostala bez važnih UCI poena. Takođe, iako je bila uspešna i na nekim jačim međunarodnim trkama u regionu, nije se dovoljno takmičila u Svetskom kupu – objasnio je selektor Nemanja Vajs.

Erić se, međutim, lavovski borila i probila već u prvom kilometru trke blizu dvadesete pozicije. Na polovini prvog od četiri kruga, dužine skoro pet kilometara, bila je 16. i nezaustavljivo išla napred. Trkala se bukvalno do linije finiša, gde je u sprintu uspela da izvuče 12. mesto.

- Maestralno se prikrala Ukrajinki Dini Gorduik i prešišala je kad njena rivalka više nije mogla ništa da učini. Jelena se toliko brzo kretala, da je u poslednjem krugu imala šesto vreme u odnosu na čitavu konkurenciju – istakao je Vajs.
Na kraju, Erić je nedostajalo svega dvadesetak sekundi da bude u prvih deset. 

- Čestitam Jeleni na velikom rezultatu. S obzirom na sve otežavajuće okolnosti, od toga da je Erić startovala kao poslednja, do ogromne vrućine i prašine na inače veoma teškoj stazi, jasno je da se dogodine može očekivati bolje od desetog mesta – uveren je selektor.
Jelena je Srbiju u listu nacija upisala na 11. poziciju, što daje lepe šanse za ispunjenje norme za učestvovanje na Olimpijskim igrama mladih u Kini sledećeg leta.

Maler za Romana

Junior Roman, 54. na svetu, izgubio je dosta pozicija na samom startu trke. Megdan se još nije ni zahuktao, a već je, nažalost, bio uvučen u veliki pad i to ga je koštalo odmah 30 sekundi. Najbolji od 69 učesnika u Aleksandrovoj kategoriji bio je Jan Vastil iz Nemačke.
KOMENTARI
 • SALE67

  Sale (SALE67)

  31. avg 2013 14:56h

  CESTITAM,JEKO.

 • zrmaster

  Sasa C. (zrmaster)

  1. sep 2013 15:22h

  bravo za jeku bice jos bolje ....

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem