Hondo - 2 godine zabrane

Sreda, 11. januar 2006
Hondo - 2 godine zabrane Bez milosti za bivšeg Gerolsteiner vozača Danila Honda.
Internacionalni sportski tribunal TAS je u utorak zvanično sankcionisao ovog vozača na 2 godine i time u potpunosti ispratio  predloge Svetske Anti Doping Agencije u vezi sa ovim slučajem. Kazna ističe 1. Aprila 2007. Ovim će sportska karijera 31. godišnjeg  bivšeg sprintera ekipe Gerolsteiner verovatno biti okončana pošto nakon isteka kazne Hondo neće smeti da vozi za bilo koju Pro Tour ekipu u naredne 2 godine.

Da se podsetimo, u martu prošle godine Hondu su pronašli da je koristio zabranjeno doping sredstvo "Amphetamin Carphedon" za vreme trke "Tour of Murcia" u Španiji. Međutim  spor je bio oko toga što je otkrivena količina ovog doping sredstva kod Honda  bila toliko mala da nije imala nikakvo dejstvo, što ne pokazuje namerno korišćenje ovog sredstva. Ovo je izjavio jedan priznati nemački biolog koji se pojavio na sudu kao svedok odbrane.

Međutim TAS opravdava svoju odluku time što  se "Carphedon" bez sumnje smatra za stimulans  koji se nalazi na spisku zabranjenih sredstava. Nakon trke prošle godine Hondo je u oba uzorka, A i B, bio pozitivan na ovo sredstvo posle čega je dobio privremenu zabranu vožnje.

CikloBerza.com
n. j.
 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem