Grana malezijske dzungle polomila menjač na Jovaninom biciklu

Četvrtak, 3. oktobar 2013
Grana malezijske dzungle polomila menjač na Jovaninom biciklu

Jovana Crnogorac, srpska biciklistkinja, polomila je menjač na pola treće etape trke u planinskom biciklizmu na ostrvu Langkavi u Maleziji i nije završila etapu.

- Ovo je najgori dan u karijeri Jovane Crnogorac – kaže Nemanja Vajs njen trener u BK Novi Sad.- Polomila je ne samo menjač, nego i kuku na menjaču što je praktično izbacilo iz trke, jer na mestu na kome je bila ništa nismo mogli da uradimo pošto sam sa delovima bio u zoni cilja. Grana je uletela u menjač i sve pokidala. Ovo je takav sport, u blatu ne znate šta vas čeka, dešavaju se i ovakve stvari. Srećom, imamo rezervni bicikl i startovaće u četvrtoj etapi, ali je izgubila šansu za dobar generalni plasman. U trenutku odustajanja bila je je osma sa sjajnom pozicijom da napadne. Rekla mi je i da se dobro osećala i da je defekt došao u najgorem trenutku. Pokazala je da je veliki borac. Trčala sa biciklom po blatu skoro 15 km uzbrdo i nizbrdo!

Četvrta etapa 4. oktobra je klasičan olimpijski kros kantri sa krugom dužine 4,5 km i i vozi se 90 minuta. Poslednji dan (5. oktobar) je šort kors trka na plaži na pesku u dužini od 30 min, skroz je ravna staza sa krugom od od 1,6 km.

- Nadam se da će u četvrtoj etapi ući među deset, važno je zbog psihičke stabilnosti da napravi rezultat i da zaboravi na sve nevolje koje je imala – dodao je Vajs.- Ova trke je po svemu surova i za takmičarke, ali i za opremu. Bukvalno posle etape možete da bacite pola delova sa bicikla!? Mehaničari su na velikim mukama da za kratko vreme “vrate u život” bicikl i prireme ga za narednu etapu.


KOMENTARI
 • Ciklo

  Nikola J. (Ciklo)

  3. okt 2013 17:29h

  al' vas snađe ovih dana... da se vratite dok ste živi i zdravi ;) ..zeza.. samo napred!

 • IgorN

  Igorns (IgorN)

  3. okt 2013 17:58h

  Sad, kad vise nema sanse za dobar plasman bitno je samo izgurati do kraja.
  Losoj sreci mora doci kraj, zato samo pametno napred :)

  Kad ovo sve prodje aj obnovi text o tehnici jer znam da si montirao XX1 a sad vidim XX, moze?

 • El3ctric

  Strava (El3ctric)

  9. okt 2013 20:28h

  Slab kvalitet :D A i ova 29-ka nekako prevelika za nju :)
  Sve u svemu, svaka cast, izuzetan uspeh.

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem