Frum ispred Viginsa na Tour de Fransu

Utorak, 7. maj 2013
Frum ispred Viginsa na Tour de Fransu Može Bredli Vigins da priča šta god hoće, planovi ekipe Skaj ne menjaju se od danas do sutra tek tako. Direktor britanske formacije Dejv Breilsford objasnio je da će lider tima na stotom Tur d'Fransu biti Kristofer Frum.

- Od početka sezone Bredlijev program bio je da trenira  kako bi eventualno osvojio Điro, a potom mogao da učestvuje na Turu, dok je Kris sve vreme bio fokusiran samo na spremanje za pobedu u Francuskoj – istakao je Breilsford.

Vigins je uoči Trke oko Italije izjavio da nema nameru da tek tako preda titulu na Turu, a da će rukovodstvo Skaja odlučiti ko će biti lider tokom samog nadmetanja, u zavisnosti od toga kako se on i Frum budu pokazivali. To je razljutilo Fruma koji je prošle godine bio najznačajniji pomoćnik Bredliju u osvajanju žute majice, između ostalog, i zbog toga što ga kao očigledno najjači čovek u karavanu barem nije napadao.

- Važno je stvari postaviti na jasne osnove. Skaj ide na Tur samo sa jednim predvodnikom. Kad ovo tvrdim, imam u vidu i sve što je Frum pokazao i  postigao od januara čime je apsolutno zaslužio poverenje ekipe – uverava  direktor Skaja.

Britanac rođen u Keniji od početka godine upisao je trijumfe na Trci oko Omana, trci Kriterijum Enternasional u Francuskoj, Trci oko Romandije u Švajcarskoj, dok je na trci Tireno – Adriatiko bio drugi. Najbolji  Bredlijevi rezultati predstavljaju dva peta mesta na Trci oko Katalonije i Điro del Trentino.
KOMENTARI
 • mesqueunclub91

  Marko (mesqueunclub91)

  7. maj 2013 14:59h

  Apsolutno su u pravu! Frum je i najveci radnik u ekipi i sumnjam da bi Vigins bio to sto jeste da mu nije Fruma. ;-)

 • sasatrek

  Sasa V. (sasatrek)

  7. maj 2013 23:18h

  Slazem se u potpunosti...

 • Shuger

  (Shuger)

  8. maj 2013 04:35h

  Meni je najvise krivo sto nisu prosle godine dozvolili da Frum pobegne tj skoci Viginsu, vec su mu rekli da stane! E tu je sport mngo izgubio, nema vitestva, nego nemoj da skaces, nije u planu...sve zbog ekipe, para i td...kao u F1, a nekada smo gledali okrsaje dva vozaca istog tima, al sta da se radi.

  Cak je ovde za sport mozda bilo bolje da Vigins ili Frum imaju razlicite ekipe, kako bi gledali okrsaj, tipa Lens i Pantani...al nedaju...

  Tako je sport izgubio draz...

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem