Erićeva dobro počela belgijsku turneju

Petak, 13. decembar 2013
Erićeva dobro počela belgijsku turneju

Biciklistkinja kraljevačkog CCN Metalca Jelena Erić, još juniorka, uspešno je počela seriju ciklo kros trka na belgijskoj turneji koje do 10. januara iduće godine uključuju i učešće na nekoliko trka svetskog kupa u ovoj atraktivnoj disciplini!

- Na prve dve trke C 1 kategorije Šelderckros i Drivenkros u Antverpenu zauzela je 20. i 33. mestu i to u kategoriji elita što je lep plasman obzirom da je bila među najmlađima – kaže Radiša Čubrić, njen trener u kraljevačkom CCN Metalcu.- Dogovor je bio da ne forsira, ovo su ipak prve trke a imala je i pauzu zbog lečenje povrede kolena. Pravi ispiti su na trkama svetskog kupa krajem decembra posle kojih ćemo videti da li će Jelena Erić biti prijavljena za Šamionat sveta u ciklo krosu 1. i 2. februra 2014. u Hogerheidu u Holandiji.

Čubrić kaže da je Jelena Erić gost u timu DNCS koja izuzetno pomaže u školovanju mladih takmičara i takmičarki posebno onih bez ugovora:

- Pod okriljem ovog kluba je i biciklista beogradskog Progresiva Ivan Jovanović koji je već startovao u nekoliko jakih trka kao i u Svetskom kupu u Koksijdeu gde je osvojio pet bodova – dodao je Čubrić.- Erićevoj je ovo sjajana priprema ali i dobra prilika za sticanje iskustva. Ona je univerzalna, pojednako je dobra i u ciklo krosu, na planinskom biciklu i na drumu i taj talenat moramo, uz pomoć BSS i društveno sportskih organzacija, da iskoristimo na prvi način. Šteta što na Šampionatu sveta u ciklo krosu nema juniorske konkurenciji, ako startuje boriće se u eliti sa mnogo starijim i iskusnijim rivalkama.

Čubrić planira da 22. decembra u Namuru i, potom, 26. decembra u Zolderu bude uz Erićevu i Jovanovića koji će stratovati u eliti na ove dve trke Svetskog kupa.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem