Erićeva 18. u Belgiji

Petak, 20. decembar 2013
Erićeva 18. u Belgiji

Sa malim zakašnjenjem objavljujemo vest o plasmanu Jelene Erić na ciklokros trci održanoj 15. decembra u Belgiji.

Juniorka Jelena Erić biciklistkinja kraljevačkog CCN Metalca, gost u belgijskom timu DNCS, osvojila je 18. mesto u ciklo kros trci kategorje C 1 u belgijskom gradu Kalmhoutu što je izvanredan rezultat!

Pobedila je Belgijanka Sane Kant, druga je bila Francuskinja Feran Prevo, a treća Elen van Loj.

- Dobro sam se osećala, nadam se da će iz trku u trku forma biti sve bolja. Obzirom da sam tek pre desetak dana počela da vozim ciklo kros trke, ovi rezultati ohrabruju. U svojoj uzrastnoj kategoriji bila sam treća. Iduće nedelje startujem na trci svetskog kupa koja će mi pokazati šta mogu u konkurenciji najboljih biciklistkinja – rekla je Jelena Erić.

Radiša Čubrić njen trener u CCN Metalcu bodriće Jelenu Erić i biciklistu beogradskog Progresiva Ivana Jovanovća koji je takođe gost u DNCS 22. decembra u Namuru i, potom, 26. decembra u Zolderu na dve trke Svetskog kupa:

- Očekujem da bude među prvih 40 što bi u ovom delu rada bio lep plasman – kaže Čubrić.- Na ova dva svetska kupa procenićemo kakvi su joj izgledi na Šampionatu sveta 1. i 2. februra 2014. u Hogerheidu u Holandiji. Nema juniorske konkurencije i startovaće sa elitom i takmčarkama kojima je ciklo kros specijalnost. Troškove u Belgiji snosi CCN Metalac i klub DNCS, koji izuzetno pomaže biciklistima koji nemaju ugovore.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem