Druga pobeda Jovana Zekavice u SAD

Četvrtak, 5. april 2012
Druga pobeda Jovana Zekavice u SAD

Jovan Zekavica, izdanak biciklističke škole čačanskog Borca, sada član ekipe BMC Hinkepi sportska oprema u SAD (samo za vozače do 23 godine) pobedio je na trci Rok Hil u SAD na stazi od 140 km iz nacionalnog kalenadra SAD. Ovo je druga pobeda Zekavice u majici ovog tima jer je sredinom marta slavio i u  Klemsonu u SAD na stazi od 110 km. Pre te trke svojio je i četvrto mesto u generalnom plasmanu u  etapnoj trci takođe iz nacionalnog kalendara.

       - Trka u Rok Hilu se vozila po veoma lošem vremenu uz kišu i jak vetar koji je uvek najveći neprijatelj biciklista, pa ipak je bila veoma brza – kaže Zekavica (21 godina).- U trećem, poslednjem krugu, pobegao sam sa grupom od desetak vozača i činilo mi se da je sve rešeno. Međutim, nije bilo saradnje, ostatak karavana nas je ulovio i u poslednjih nekoliko kilometara išlo se „do daske“. Ekipe su počele da prave „voziće“ za sprint, bio sam oprezan i kada su dvojica biciklista krenula, pošao sam za njima i iskoristio sam priliku u poslednjih 250 metara da „izletim“. Sprint je bio na šrokom, ravnom, putu, i pobedio sam za dužinu bicikla.

    Naredni veliki izazov Zekavice biće trka Betenhil sa dve etape od po 200 km koja će se bodovati u visokoj HC kategoriji za rang listu SAD:

      - Ova trka  je u SAD ono što je „Pariz - Rube“ u Evropi, sa mnogo deonica po makadamu i sa lošim putevima. U dobroj sam formi i nadam se da dužina etapa neće biti problem – dodao je Jovan Zekavica, koji je etapnu trku krajem marta „Redlands klasik“ u kategoriji 2.2 završio na 46. mestu u konkurenciji 119 biciklista koliko ih je došlo na cilj.

     Zekavica je otišao u ovaj tim na preporuku srpskog selektora Radiše Čubrića koji je posle odlaska u SAD 1990. jedno vreme vozio sa Hinkepijem u ekipi. Prošlu sezonu Zekavica je proveo u Partizanu.

KOMENTARI
 • kaja

  Ivana M. (kaja)

  6. apr 2012 11:21h

  svaka cast! sve cestitke!!

 • sasatrek

  Sasa V. (sasatrek)

  6. apr 2012 22:13h

  Sve cestitke,takvi smo mi Cacani

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem