Deseto mesto za Jovanu Crnogorac u prvoj etapi u Maleziji

Utorak, 1. oktobar 2013
Deseto mesto za Jovanu Crnogorac u prvoj etapi u Maleziji

Jovana Crnogorac, biciklistkinja BK Novi Sad osvojila je deseto mesto u prvoj etapi trke na planinskim biciklima na ostrvu Langkavi u Maleziji i trenutno je deveta u generalnom plasmanu. U prologu je bila šesta.

- Nije se osećala dobro, čak je povraćala u toku etape. Teperature su tropske, vozile su na 42 stepena Celzijusa po veoma blatnjavoj stazi. Tropska šuma drži vlagu pa se zemlja sporo suši. Prolazile su i kroz reke metar duboke. Nadam se da će ozdraviti da pokušamo da postignemo neki etapni rezulta je je u generalnom plasmanu dosta zaostala – raport je Nemanje Vajsa njenog trenera u BK Novi Sad.- Bicikle smo prali po sat vremena, toliko su bili puni blata. Čakaju nas veoma teške etape i stomačni problemi su došli u zao čas.

Prva etapa bila je dugačka 65 km i učesnice su se dva puta popela na isti vrh sa različitih strana i obišle su celo ostrvo Langkavi.

Druga etapa voziće se 2. oktobra “od tačke do tačke” i dugačka je 45 km. Zove se “Istok-zapad” i ide se sa istočnog dela ostrva na zapadni deo. Etapa je ravna i i pruža mogućnost za taktiziranje.

Treća etapa je najteža jer se vozi maraton koji se sastoji iz dva kruga po 27 km i penju se na oba najviša vrha ostrva, ukupno 54 km. Četvrta etapa je klasičan olimpijski kros kantri sa krugom dužine 4,5 km i i vozi se 90 minuta. Poslednji dan (5. oktobar) je šort kors trka na plaži na pesku u dužini od 30 min, skroz je ravna staza sa krugom od od 1,6 km.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem